Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 17-06-2002

Datum nieuwsfeit: 17-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-06-2002
Persberichten district Heerlen (HP 14:11 uur) Maandag 17 juni 2002

Heerlen, winkelinbraak:
Maandagmorgen 17 juni 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een supermarkt gevestigd aan de Sittarderweg te Heerlen. Voornamelijk zijn er wat frisdranken ontvreemd.
De politie werd maandagmorgen 17 juni 2002 omstreeks 05.00 uur op de hoogte gesteld van een inbraak waarbij het alarm was geactiveerd. De ter plaatse gestuurde politiepatrouille stelde inderdaad vast dat er een inbraak had plaatsgevonden, maar dat er in de supermarkt geen personen meer aanwezig waren. Ook bij een onderzoek in de omgeving werden geen personen meer aangetroffen. De inbreker had met een breekvoorwerp de toegangsdeur van de supermarkt geforceerd waardoor hij zich de toegang tot de winkelruimte verschafte. De inbreker ontvreemdde voornamelijk enige frisdranken. Namens de supermarkt is van de inbraak aangifte gedaan.

Hoensbroek, woninginbraak:
In de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Laagstraat te Hoensbroek. Vermoedelijk door via de brievenbus te hengelen heeft de inbreker kans gezien de voordeur van de woning te openen waarna hij het huis doorzocht. Weggenomen werden de videorecorder, enkele juwelen, enig kleingeld en een aantal strippenkaarten. De bewoner heeft van de diefstal aangifte gedaan. Eveneens in Hoensbroek vond maandagmorgen 17 juni 2002 een inbraak in een woning aan de Hommerterweg plaats. De bewoonster werd omstreeks 00.15 uur gewekt van een geluid in haar woning. Zij dacht dat haar man was thuisgekomen en dacht deze aan te spreken. De bewoonster hoorde daarop een of meerdere personen overhaast de woning verlaten en stelde kort daarna vast dat er een inbraak had plaatsgevonden. De toegang werd door de inbrekers verkregen door een gedeeltelijk openstaand raam verder te openen. Bij het binnengaan van de woning werden zij verrast door de aanwezige bewoonster. Uit de woning werd niets ontvreemd. Wel werden uit een bij de woning behorende berging enkele gereedschappen weggenomen. Van de diefstal werd aangifte gedaan.

In Heerlen vond zondagavond 16 juni 2002 een inbraak plaats. Een onbekende zag tussen 19.00 en 21.00 uur kans om via een openstaand raam aan de achterzijde van een woning aan de Hilversumstraat binnen te sluipen. Hij doorzocht de woning waarbij de inbreker alleen een afstandbediening van een televisie wegnam. Een fotolijstje en een huistelefoon werden vernield. De bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie