Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Keuring spelautomaat is serieuze zaak

Datum nieuwsfeit: 18-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Kema NV / Stichting TNO Keurwerk
Zoek soortgelijke berichten

Kema NV / Stichting TNO Keurwerk

KEMA

Keuring spelautomaat is serieuze zaak

Belgische ministers bezoeken KEMA Gaming

Een Belgische delegatie van 50 ministers en parlementsleden en andere hoogwaardigheidsbekleders bezocht op 18 juni KEMA Gaming. De nieuwe wet op kansspelen in België en de uitvoeringsbesluiten vereisen dat alle kansspelautomaten voldoen aan de nieuwe eisen. Het is belangrijk dat een professioneel en onpartijdig keuringslaboratorium onderzoekt of de apparaten aan de normen voldoen; denk aan maximaal gemiddeld uurverlies, uitkeringspercentage en een eerlijk spelverloop, aldus Etienne Marique, voorzitter van de Kansspelcommissie. KEMA Gaming, onderdeel van KEMA, is een keuringsinstituut voor kansspelautomaten in Europa. KEMA Gaming is marktleider in Nederland en België en verricht ook keuringen in diverse andere Europese landen.

Arnhem, 18 juni 2002

Het doel van de keuringen die KEMA Gaming verricht is vast te stellen dat een kansspelautomaat voldoet aan de wettelijk gestelde eisen en normen. Hiertoe onderwerpt KEMA Gaming de spelmachine aan een groot aantal testen. KEMA zet zijn expertise ook in om overheden in diverse landen te ondersteunen op het gebied van kansspelwetgeving.

Elk land heeft zijn eigen wetgeving en daartoe is in elk land waarvoor KEMA keurt een keuringsprotocol opgesteld. Het keuringsprotocol voor België bestaat uit de Wet op Kansspelen, de Uitvoeringsbesluiten, de vastgestelde meetmethodiek per artikel en toelichtingen. Voor 30 september 2002 zullen alle Belgische spelautomaten gekeurd moeten zijn.

14)Tijdens een eerste beoordeling toetst KEMA de volledigheid van de aangeleverde automaten, software en documenten. Daar hoort ook bij: het bespelen van de machine om de automaat te leren kennen, het bepalen van de keuringsstrategie en het maken van werkafspraken licht manager Frank Otte van KEMA Gaming toe.

Daarna start de keuring met het controleren van de fysieke machine, zoals het toetsen van het spelconcept, de presentatie en het vereiste aantal tellers. Vervolgens starten de metingen. KEMA meet onder andere of het gemiddeld uurverlies maximaal 12,50 euro is, of het uitkeringspercentage minimaal 84% is, of het resultaat eerlijk tot stand komt, en of de minimale speltijd 5 seconden bedraagt. Een deel van de metingen vindt plaats door onderzoek van de software door software-experts van KEMA Gaming, aldus Otte.

Indien alle activiteiten zijn afgerond en echt alle punten voldoen aan het keuringsprotocol, wordt een testrapport opgesteld en door twee KEMA-experts ondertekend. Op basis van zo een testrapport kan de fabrikant van de spelautomaten aantonen dat dit apparaat voldoet aan alle wettelijk gestelde eisen.

KEMA Gaming is onderdeel van KEMA.
KEMA (1927) is een internationale organisatie, gespecialiseerd in hoogwaardige technologische consultancy en testen, keuren en certificeren. KEMA telt 1600 medewerkers en heeft kantoren in 18 landen. Innovatie, kwaliteit en integriteit zijn sleutelwoorden voor KEMA. De professionals werken hoofdzakelijk voor klanten uit de wereld van de (elektrische) energievoorziening.

KEMA Gaming startte in Nederland in 1998 en keurt inmiddels ook in landen zoals Spanje, België, Zwitserland en Zweden. Het is geaccrediteerd voor de Europese norm EN 45004. In samenwerking met de betrokken partijen uit de branche heeft KEMA Gaming een certificaat ontwikkeld voor Speelhallen. Bijna alle Speelhallen in Nederland hebben nu zo een certificaat. Hiermee is het imago van deze gokgelegenheden fors verbeterd.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie