Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bewoners Hoofdweg Amsterdam krijgen de taal cadeau

Datum nieuwsfeit: 18-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Bewoners Hoofdweg krijgen de taal cadeau
Het ABC op de Hoofdweg op woensdag 26 juni onthult Kunstwerk gezamenlijk product van de kunstenaars K. Schippers, en René Knip en met ouderen en kinderen uit De Baarsjes en Bos en Lommer. Onthulling kunstwerk door Hannah Belliot, wethouder cultuur Amsterdam Op woensdag 26 juni om 12.45 uur op het Mercatorplein in stadsdeel De Baarsjes zal Hannah Belliot de feestelijke onthulling verrichten van het kunstwerk 'Het ABC' op de Hoofdweg. Samen met K. Schippers, René Knip en de ouderen en kinderen die de lettersculpturen hebben ontworpen zal zij de kunstwerken onthullen. De opening wordt opgeluisterd door steltlopers en muziek.

Het ABC op de Hoofdweg

De in De Baarsjes geboren dichter K. Schippers werd gevraagd om een gedicht te maken voor de Hoofdweg. Hij besloot niet één gedicht, maar de hele taal aan zijn oude buurt cadeau te doen in de vorm van het alfabet. René Knip heeft dit idee verder uitgewerkt en liet kinderen en ouderen uit de stadsdelen De Baarsjes en Bos en Lommer letters tekenen. Van 31 van deze lettertekeningen 26 letters en vijf leestekens- werden vergulde sculpturen gemaakt van plusminus 50 centimeter hoog. Langs de Hoofdweg zullen deze lettersculpturen als kroontjes op lichtmasten en trampalen tentoongesteld komen. Alle bewoners van de Hoofdweg en de participerende ouderen en kinderen krijgen een prachtig boekje over dit project cadeau. Het boekje bevat alle mooiste en gekste lettertekeningen die zijn ontworpen. De dichter K. Schippers maakte bij elke gekozen letter een gedichtje. Ook deze zijn in het boek opgenomen.

Programma

*

12.45 uur - ontvangst bibliotheek Mercatorplein Amsterdam onder begeleiding van steltlopers en muziek. Alle participerende kinderen en ouderen zijn aanwezig. De kinderen zijn herkenbaar aan hun t-shirts met daarop hun eigen ontworpen letter.

*

12.55 uur - inleiding door dichter K. Schippers en vormgever René Knip
*

13.10 uur - uitreiking van de boekjes over het project door Witte Goudriaan, portefeuillehouder Kunst en Cultuur van De Baarsjes en Ger Timmerportefeuillehouder Welzijn en Onderwijs Ayhan Yalien van Bos en Lommer.

*

13.15 uur - onthulling van het kunstwerk Het ABC op de Hoofdweg door Hannah Belliot, wethouder Cultuur van de gemeente Amsterdam.

Financiën

Het project is tot stand gekomen door financiële bijdragen van Het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het UNA-fonds voor ruimtelijke projecten met allure, stadsdeel Bos en Lommer en stadsdeel De Baarsjes.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie