Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug 19-06-2002

Datum nieuwsfeit: 19-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-06-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.45 uur

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft dinsdagmiddag op de Boulevard een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.00 en 15.15 uur werden in totaal 21 bekeuringen uitgeschreven. 14 bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Voor 6 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u.

Rijden onder invloed

ZEIST In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 juni heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 00.30 uur kreeg een 64-jarige bestuurder uit Zeist op de Utrechtseweg een stopteken. De agenten lieten de man een blaastest afnemen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had om een voertuig te besturen.

De Zeisternaar werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat hij 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Met een rijverbod van 7 uur werd hij naar huis gestuurd. Binnenkort zal de rechter de straf voor de man bepalen.

Fietsendief aangehouden

BILTHOVEN Op de Langbroekseweg in Wijk bij Duurstede heeft de politie een man aangehouden voor het stelen van fietsen.

Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie een melding dat een man bezig was een fiets te stelen op het Zonneplein in Bilthoven. De verdachte zou zijn weggereden in een bestelbus. Aan de hand van het opgegeven kenteken wist de politie waar de 57-jarige verdachte woonde. De agenten van het politie district Heuvelrug konden de verdachte op de Langbroekseweg in Wijk bij Duurstede aanhouden.

In de bestelbus van de man trof de politie een splinternieuwe fiets aan. De man had geen goede verklaring over de herkomst van de fiets.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie