Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste bouwfase metrostation Rokin kan van start

Datum nieuwsfeit: 19-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

Eerste bouwfase metrostation Rokin kan van start
Bron: Projectbureau Bistro Utrecht

Datum actualiteit: 19-06-2002

De bezwaren van vereniging "De Bovengrondse" tegen de bouwvergunning voor het casco van een metrostation op het Rokin zijn door de Raad van State ongegrond verklaard.

De vereniging vindt het casco voor het metrostation geen zelfstandig bouwwerk. Er kan dan ook geen bouwvergunning voor worden afgegeven. Door in delen vergunningen af te geven kan ook geen algeheel beeld van de veiligheidssituatie ontstaan.
Ook zouden door het casco de tunnelbuizen en de in- en uitgangen van het station al vast komen te liggen. Deze worden door de vereniging onveilig gevonden.

De Raad van State deelt deze bewaren niet. Bovendien moet voor het voltooide metrostation te zijner tijd een gebruisvergunning worden afgegeven waarin de veiligheid ook belangrijke een rol speelt.

Een bouwveiligheidsplan is nog niet ingediend. Dit is echter geen reden om een bouwvergunning te weigeren, burgemeester en wethouders hebben immers een termijn gesteld waarbinnen dit plan moet worden ingediend.
Ook overlast tijdens de bouw is geen reden om een bouwvergunning te weigeren.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AE4354
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie