Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 20-06-2002

Datum nieuwsfeit: 20-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 20-06-2002 3e persbericht 20 juni 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Fietster gewond bij aanrijding
Op de kruising van het viaduct van de Sterrenlaan en de oprit van de John F. Kennedylaan is donderdag om 12.10 uur een 65-jarige Eindhovense vrouw gewond geraakt bij een aanrijding. Zij reed met haar fiets over het fietspad van de Sterrenlaan. Vanaf de oprit van de John F. Kennedylaan kwam een 48-jarige Eindhovense vrouw met haar auto de kruising opgereden. Zij gaf de fietster geen voorrang en een botsing was het gevolg. De vrouw is met kneuzingen en schaafwonden in het MMC in Eindhoven opgenomen.

Eindhoven: Mishandeling
Op het politiebureau aan de Aalsterweg is donderdag rond 15.40 uur een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 36-jarige ex-vriendin in haar woning in de Clematisstraat eerder die middag. De vrouw werd geschopt en geslagen. Ze liep hierdoor een hoofdwond op en klaagt over pijn in haar rug en nek. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Aanhoudingen voor verduistering en heling Op woensdag en donderdag zijn in Helmond en Mierlo drie mannen aangehouden die verdacht worden van diefstal en heling. Een 18-jarige Helmonder, een werknemer van een bedrijf op Bedrijventerrein Zuid-Oost Brabant in Helmond, werd betrapt bij de diefstal van enkele dozen met goederen. Hij bracht die via de achteruitgang buiten het bedrijf en gooide de spullen over het hek. Daar werden ze opgehaald door twee ex-werknemers van het bedrijf, een 26-jarige man uit Mierlo en een 34-jarige man uit Helmond. In de woning van deze laatste werden nog allerlei spullen, zoals kleine radiootjes, klokjes en zaklampjes gevonden. De drie verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Bromfietser gewond
Op de Hurksestraat is donderdag rond 13.10 uur een 33-jarige bromfietser uit Helmond gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een 38-jarige automobilist eveneens uit Helmond. De automobilist wilde een inrit inrijden en zag hierbij de bromfietser niet aan komen rijden. De bromfietser is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Beek en Donk: Roodlichtcontrole
Op de Oranjelaan is donderdag tussen 12.00 en 13.00 uur een roodlichtcontrole gehouden. Drie automobilisten en een fietser kregen een bekeuring voor het rijden door rood.

Bladel: Automobilist botst tegen boom
Op de Lange Trekken is donderdag rond 15.15 uur een 56-jarige automobilist uit Westerhoven gewond geraakt. De man reed in een bocht door nog onbekende oorzaak tegen een boom. Het slachtoffer is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Geldrop: Tas weggenomen
In een winkel aan de Heuvel is donderdagmiddag de tas van een 66-jarige vrouw uit Geldrop gestolen. De vrouw had haar handtas in haar boodschappentas gezet. De boodschappentas stond in haar winkelwagentje. Plotseling bemerkte de vrouw dat haar handtas met daarin ongeveer 135 Euro en enkele pasjes weggenomen was.

Geldrop: Snelheidscontrole
Op de Laan der Vier Heemskinderen zijn donderdag tussen 14.45 en 16.25 uur 1.046 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 49 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 74 km/u terwijl maximaal 50 km/u is toegestaan op deze straat.

Geldrop: Aangehouden voor beledigen en discrimineren van parkeercontroleur
Op de Heuvel is donderdag rond 15.00 uur een 37-jarige man uit Geldrop aangehouden. De verdachte beledigde en discrimineerde een parkeercontroleur die een parkeerboete uitschreef voor een auto die aan de Heuvel stond. In eerste instantie stond de verdachte vanuit een raam van een woning naar de controleur te schreeuwen. Even later is hij naar buiten gelopen waarop hij wederom tekeer ging. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Bromfietscontrole
Op de Komweg is donderdag tussen 13.30 en 15.00 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden negen voertuigen gecontroleerd. Twee bromfietsers en drie snorfietsers werden bekeurd voor een te hoog vermogen.

Maarheeze: Snelheidscontrole
Op de Oranje Nassaulaan zijn donderdag tussen 13.15 en 17.20 uur 420 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 29 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 75 km/u.

Nuenen: Autogordelcontrole
Op de Collseweg is donderdag tussen 11.00 en 12.00 uur een autogordelcontrole gehouden. In totaal werden achttien voertuigen gecontroleerd. Vijf personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Nuenen: Snelheidscontroles
Op de Europalaan zijn donderdag tussen 10.30 en 11.30 uur 419 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 17 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 74 km/u.

Bij een snelheidscontrole op de Vallestap zijn donderdag tussen 12.00 en 13.25 uur 23 bestuurders betrapt op te hard rijden. In totaal werden 290 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid is 74 km/u terwijl maximaal 50 km/u hier is toegestaan.

Nuenen: Inbraak
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijf aan De Huufkes. Men is waarschijnlijk naar binnen gekomen met een valse sleutel. Uit het bedrijf is een kluisje met enkele duizenden euros gestolen.

Someren: Automobiliste gewond
Op de kruising Sluisstraat Kanaaldijk Zuid is donderdag rond 14.00 uur een 53-jarige automobiliste uit Deurne gewond geraakt. De vrouw reed over de Sluisstraat vanuit Someren-Eind. Op het eerdergenoemde kruispunt verleende zij geen voorrang aan een 56-jarige automobilist uit Aarle Rixtel die over de Kanaaldijk Zuid reed. Hierop kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. De vrouw liep een hoofdwond op.

Valkenswaard: Tasjesroof
Op de Valkenierstraat is donderdag tussen 13.15 en 13.30 uur een 33-jarige Amsterdammer van zijn rugzak beroofd. De man liep op de Valkenierstraat richting telefooncellen toen plotseling iemand van achteren aan zijn rugzak trok. Toen het slachtoffer achterom keek zag hij een jongen op een bromfiets met zijn rugzak er vandoor gaan richting Europalaan. In de rugzak zaten kleding, een scheerapparaat, twee paar schoenen, toiletartikelen, een fototoestel en een portefeuille met een rijbewijs, telefoonkaarten, 50 Euro en enkele pasjes. De dader is tussen de 18 en 20 jaar, heeft een lichtgetinte huidskleur, is ongeveer 1.75 meter lang en heeft gevlochten donker haar. Hij droeg een zwarte helm, een spijkerbroek, witte gymschoenen, een zwart trainingsjack en hij reed op een felgele bromfiets.

Veldhoven: Auto gestolen
Vanaf de Run is tussen woensdag 20.30 uur en donderdag 4.00 uur een rode Peugeot 306 met het kenteken SF-XS-97 gestolen. De auto is vermoedelijk weggenomen na een inbraak in een bedrijf aan de Run waarbij de autosleutels uit de brievenbus gehaald werden. De dader kwam binnen bij het bedrijf door een ruit van een toegangsdeur te vernielen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie