Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KNMG regionale bijeenkomst in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 20-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: KNMG
Zoek soortgelijke berichten

KNMG

KNMG regionale bijeenkomst

'De arts van straks'
&
'Plezier in je werk'

20 juni 2002
Aanvang 20.00 uur

Van der Valk Hotel Eindhoven Aalsterweg 322
5644 RL Eindhoven
tel.: 040-2116033
routebeschrijving

De KNMG trekt door het land om de achterban te raadplegen en te ondersteunen.
Bent u behandelend of adviserend arts, zelfstandig of in dienstverband, geneeskundestudent. Lid of geen lid van de KNMG of één van de aangesloten beroepsverenigingen...
Wij nodigen u graag uit om in discussie te gaan en deel te nemen aan twee belangrijke thema's die alle artsen aangaan.

De KNMG organiseert een bijeenkomst voor artsen uit de districten Brabant, Gelderland en Limburg vanuit allerlei disciplines. Ook studenten geneeskunde zijn van harte welkom.

'De arts van straks'
In mei 2001 is een projectgroep 'De arts van straks' onder leiding van mw. prof Betty Meyboom gestart met een toekomstverkenning van het medisch opleidingscontinuüm. Omdat veranderingen in de medische zorg voortdurend én in hoog tempo plaatsvinden, heeft de KNMG - samen met ander partners in zorg en onderwijs - dit project geïnitieerd. Veel van die veranderingen hebben consequenties voor de medische opleidingen. Artsen moeten zodanig zijn opgeleid dat zij adequaat kunnen inspelen op deze veranderingen en natuurlijk op de vraag van de patiënt. Daarom wordt in dit project onderzocht hoe het opleidingscontinuüm kan worden vormgegeven om artsen adequaat voor te bereiden op de veranderende beroepsuitoefening. Tijdens de bijeenkomst op 20 juni worden de eerste resultaten gepresenteerd door Arno van Rooijen, beleidsmedewerker KNMG en kunt u onder zijn leiding met de KNMG in discussie gaan.

'Plezier in je werk'
De KNMG biedt verschillende diensten aan voor het signaleren en begeleiden van vragen en problemen over de werksituatie in de loopbaan van artsen. In de interactieve sessie 'Plezier in je werk' onder leiding van mw. Alexandrien van den Burgt wordt op zoek gegaan naar manieren om een carrière lang plezier in het werk te houden. Er zijn heel wat mogelijkheden om meer plezier in het werk te houden dan menigeen nu heeft. 'Flow' bijvoorbeeld. Flow op het werk betekent evenwicht tussen de hoeveelheid uitdaging en de capaciteiten van iemand. Mensen die 'flow' beleven zijn gemakkelijk te herkennen: ze gaan volledig op in hun werk, presteren boven de maat en genieten van hun werk. Ze zitten goed in hun vel. Tijdens de sessie kunt u leren hoe flow in het werk te herkennen is en krijgt u inzicht in de condities die nodig zijn om uw plezier in het werk te vergroten.

Meer informatie
Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met Arno van Rooijen of Robbert Egger bereikbaar via telefoon: 030-2823756 of 030-2823239. E-mail: (a.van.rooijen@fed.knmg.nl) of (r.egger@fed.knmg.nl)

Programma
20.00 uur Ontvangst met koffie & thee
20.10 uur Opening en inleiding bijeenkomst door R.G.P. Hagenouw, arts, voorzitter van de KNMG
20.20 uur Inleiding & discussie Project 'De arts van Straks' A. van Rooijen, beleidsmedewerker KNMG
21.20 uur Pauze
21.30 uur Interactieve plenaire sessie ' Plezier in je werk' Mw. A. van den Burgt
22.30 uur Einde Bijeenkomst

Aanmelden
U kunt zich via het online formulier aanmelden voor de bijeenkomst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie