Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomst Wet Bescherming Persoonsgegevens

Datum nieuwsfeit: 20-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlands Uitgeversverbond
Zoek soortgelijke berichten

Nederlands Uitgeversverbond

Bijeenkomst Wet Bescherming Persoonsgegevens

Is uw organisatie helemaal klaar voor de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP)? Om hier zeker van te zijn organiseert het secretariaat Juridische Zaken van het NUV op donderdag 20 juni as. een bijeenkomst over de WBP. Deze wet is op 1 september 2001 in werking getreden en heeft grote gevolgen voor de uitgeefsector. Ondernemers hebben een jaar de tijd gekregen om hun organisaties conform de eisen van de WBP in te richten en daarvoor resten nog slechts enkele maanden. Het NUV heeft zijn leden via een aantal kanalen ingelicht over de gevolgen van de nieuwe wet. Zo werd eerder een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd en kreeg de WBP regelmatig aandacht in Copyright Notice en de NUV-nieuwsbrief. Daarnaast vervaardigde het NUV een model gedragscode voor het internet- en e-mailgebruik van werknemers.

Tijdens de bijeenkomst van 20 juni as. wil het NUV zijn leden nogmaals wijzen op de grote gevolgen van de nieuwe wetgeving. Daarbij zal ruime gelegenheid zijn tot het stellen van vragen. De sprekers zullen zich richten op praktische problemen. De DMSA behandelt de de opt-in en opt-out problematiek en het door de associatie geïntroduceerde preferentiesysteem. De Singewald Consultants Group zal onder meer vraagstukken als de meldplicht, het invullen van het aanmeldingsformulier, de beveiliging en de klantenrespons behandelen. De heer mr. A.Singewald, dé expert op het gebied van de privacy-regelgeving, zal tevens een aantal voorbeelden van doelomschrijvingen van de gegevensverwerking behandelen.

De bijeenkomst is alleen bedoeld voor leden en zal tussen 14.00 uur en 17.00 uur plaatsvinden in de Résidence Fontaine Royale te Amstelveen. Deelname is gratis, doch aanmelding is verplicht. Leden kunnen zich aanmelden bij mevrouw M. Groen (mailto:m.groen@nuv.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie