Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ondertekening intentieverklaring valpreventie ouderen Almelo

Datum nieuwsfeit: 20-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Almelo
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Almelo

Ondertekening intentieverklaring valpreventie ouderen

Op donderdagmiddag 20 juni a.s. wordt ter afsluiting van Thuis in Evenwicht, valpreventie voor 65-plussers, een intentieverklaring ondertekend. De gemeente Almelo en de samenwerkingspartners in dit project willen de acties om valongevallen te voorkomen de komende jaren voortzetten. De ondertekening van de intentieverklaring zal plaatsvinden in het stadhuis om 15.00 uur.

De gemeente Almelo en de landelijke Stichting Consument en Veiligheid hebben eind 2000 het initiatief genomen voor de campagne Thuis in evenwicht, met als doel het voorkomen van valongevallen onder senioren in en om de woning. In samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen Almelo, COSBO en de GGD is de campagne in de periode van 1 maart 2001 tot 31 december 2001 in Almelo uitgevoerd en eind 2001 met succes afgerond. Uit de evaluatie, die is uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van Consument en Veiligheid, blijkt dat een zeer groot aantal ouderen is bereikt. De campagne is naast in Almelo ook uitgevoerd in Breda en Rotterdam.

Het project Thuis in Evenwicht richt zich op bewustwording bij ouderen. Meer dan 3000 ouderen zijn rechtstreeks benaderd om aandacht te vragen voor de gevolgen van valongevallen in en om de woning. Daarnaast zijn posters verspreid, voorlichtingsbijeenkomsten gehouden en hebben vrijwilligers huisbezoeken bij ouderen afgelegd. Ouderen in de Hofkamp en De Riet/ Nieuwland hebben een couponboekje toegestuurd gekregen met informatie over organisaties die iets kunnen betekenen bij het voorkomen van valongevallen.

In de loop van het project hebben meerdere organisaties zich aangesloten: Thuiszorg Noord West Twente, Zorgorganisatie Reggeland, Servicedienst ouderen, woningbouwcorporaties St. Joseph en Beter Wonen, het zorgloket en de afdeling WVG van de gemeente, enkele winkeliers in Almelo en het Twenteborg Ziekenhuis. De gemeente kijkt terug op een enthousiaste betrokkenheid en medewerking van deze organisaties.

Hoewel Thuis in Evenwicht op 20 juni officieel wordt afgesloten, zijn de gemeente Almelo en samenwerkingspartners van plan door te gaan met valpreventie van ouderen. De opgedane ervaring in het project komt hierbij goed van pas.

De volgende partijen zijn door de gemeente Almelo uitgenodigd om de intentieverklaring te onderteken:


- Gemeente Almelo: Wethouder J.J.M. Kuik-Verweg

- COSBO: L. Legebeke


- De Almelose Seniorenraad: A. de Wals


- Stichting Welzijn Ouderen Almelo: G. van Witsenburg

- Woningstichting St. Joseph: T. Houkema

- Woningstichting Beter Wonen: M. Nijland

- Stichting Servicedienst ouderen Almelo: P. Nijhuis

- Thuiszorg Noord West Twente: R. de Lange

- Reggeland Thuiszorg: G. Vedders


- GGD Twente: O. Haitsma


- Gemeente Almelo afdeling WVG: H. Visser

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie