Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De gelukkige huisvrouw van Heleen van Royen op Amerikaanse markt

Datum nieuwsfeit: 20-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

UITGEVERIJ VASSALLUCCI


De gelukkige huisvrouw naar Amerika

De gelukkige huisvrouw, de debuutroman van Heleen van Royen, verschijnt in september in de Verenigde Staten. Time Warner Books, die het boek eerder in Engeland uitbracht, heeft overeenstemming bereikt met Van Royen en Uitgeverij Vassallucci om 'The happy housewife' op de Amerikaanse markt uit te brengen. In Nederland zijn van de bestseller sinds de verschijning in april 2000 tot nu toe meer dan 60.000 exemplaren verkocht. De roman werd bewerkt tot een toneelstuk, er wordt op dit moment onderhandeld over een speelfilm. Na zeven Europese landen, waaronder Engeland, Frankrijk, Duitsland en Zweden, is de VS het achtste land waarin het boek zal uitkomen. Vorige maand verscheen 'Le bonheur de la femme au foyer' in Frankrijk. Dagblad Le Monde wijdde er een lovende recensie aan: 'De gelukkige huisvrouw is werkelijk een verrassing: ironie en provocatie voeren de boventoon in dit krankzinnige, huishoudelijke spektakel.' In Zweden schreef Helsingborg's Dagblad: 'Het boek is hilarisch en tegelijkertijd diep tragisch en Heleen van Royen balanceert perfect tussen deze twee uitersten.'
Volgens The London Times 'zouden vrouwen verschillende exemplaren van het boek moeten kopen en aan hun mannen moeten geven'. De goede ontvangst in deze landen heeft ertoe geleid dat Time Warner Books de Engelstalige versie van de roman in Amerika gaat uitbrengen.
In Duitsland, waar uitgeverij Rowohlt in 2000 het recordbedrag van een kwart miljoen gulden neertelde voor de vertaalrechten, verschijnt het boek eind juli.

20 jun 02 10:18

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie