Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fondsbeheer en Custody Deutsche Bank kiest voor Asset Control

Datum nieuwsfeit: 20-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ASSET CONTROL

Fondsbeheer en Custody Deutsche Bank kiest voor Asset Control

Divisie Fondsbeheer en Custody Deutsche Bank kiest wereldwijd voor Asset Control

Asset Control levert gecentraliseerd beheer van effectengegevens ter ondersteuning van fondswaardering ,back office en custody

New York, 20 juni 2002 - Asset Control International, een vooraanstaand leverancier van integratietechnologie voor financiële gegevens, heeft vandaag aangekondigd dat Deutsche Bank AG de software van Asset Control heeft gekozen voor het centraliseren van het beheer van effectenprijzen, referentiegegevens en corporate actions. Het systeem dat aanvankelijk wordt geïmplementeerd bij Deutsche International (in Ierland), zal de fondsadministratie en de custody activiteiten in Europa, Azië en Noord-Amerika gaan ondersteunen.

Er is gekozen voor Asset Control na een uitgebreide evaluatie van diverse leveranciers. Het nieuwe systeem komt in de plaats van een aantal eigen systemen. Het project wordt momenteel in Dublin voorbereid en zal volgens planning aan het eind van deze maand in productie worden genomen. In eerste instantie zullen de gegevens van vier leveranciers worden ingevoerd en zullen daar gedurende het volgende jaar steeds meer leveranciers aan worden toegevoegd. De eerste fase bestaat uit het invoeren van gegevens in drie systemen voor fondsadministratie en prijsgegevens. In de nabije toekomst wordt dit uitgebreid met andere banksystemen.

'We zijn verheugd dat wij Deutsche Bank kunnen verwelkomen in onze unieke klantenbestand,' aldus Ger Rosenkamp, CEO van Asset Control. 'Ze gaan deel uitmaken van een groeiende groep klanten die de toepassing van onze software uitbreiden tot het beheer van beleggingsfondsen en het vaststellen van prijsgegevens. Het streven van deze klanten naar een wereldwijde implementatie bevestigt dat we met onze aanpak van de gecentraliseerde 'golden copy' op de goede weg zijn. Dankzij de gegevensconsistentie die hieruit voortvloeit, kunnen bedrijven efficiënt opereren en gegevens veel sneller via straight-through processing verwerken.'

Over Deutsche Bank
Deutsche Bank heeft activa in custody met een waarde van 4,1 biljoen Euro en is de grootste custodian van activa in Europa.

Met een totaal aan activa van meer dan 950 miljard Euro en meer dan 92.500 werknemers biedt de Deutsche Bank aan haar klanten een unieke financiële dienstverlening in 75 landen over de hele wereld. De bank neemt een vooraanstaande positie in op het gebied van activabeheer, kapitaalmarkten, bedrijfsfinanciën, bewaargeving, kasbeheer en particuliere bankzaken. Deutsche Bank is onderverdeeld in twee klantgerichte groepen: 'Corporate and Investment Bank' (CIB) en 'Private Clients and Asset Management' (PCAM). De sleutel tot het succes van de bank is al jaren dezelfde: klantgerichtheid, vernieuwingsgeest en een breed aanbod aan productvaardigheden die in samenhang met technologische kracht en een sterke financiële positie worden geleverd door hoog gekwalificeerd personeel.

Over Asset Control
De software van Asset Control voor gegevensintegratie wordt gebruikt om referentiegegevens van meerdere leveranciers ('security master'), bedrijfsactiviteiten, opdrachtgevers, klanten en uitgevers, en historische en real-time marktgegevens te beheren en te centraliseren. Asset Control is een erkend marktleider op het gebied van gegevensaggregatie, validering, opschoning, consolidatie, voorbewerking en gegevenscontingentie. De supersnelle, flexibele technologie van Asset Control is ook de krachtbron achter ACDEX, de outsourcingservice voor gegevensbeheer (www.acdex.com).

In eerste instantie was Asset Control bedoeld voor risico- en activabeheer, e-finance, fondsbeheer, bewaargevingsadministratie en andere bedrijfsinitiatieven. Het systeem wordt echter steeds verder uitgebouwd naar gegevensconsolidatie op ondernemingsniveau, waardoor straight-through processing en T+1-functionaliteit tot de mogelijkheden gaan behoren.

De klantenkring van Asset Control bestaat uit London Clearing House (LCH), Abbey National, ABN AMRO, Bankgesellschaft Berlin, Barclays Capital, Bayerische Landesbank, BBVA, Commerzbank, Dresdner Bank, Deutsche Bank, Hamburgische Landesbank, HypoVereinsbank, ING, ITG, Robeco en Union Invest.
Asset Control International is een particulier bedrijf dat in 1991 is opgericht en dat vestigingen heeft in Londen, New York en Nederland. Meer informatie vindt u op www.asset-control.com.

Contactpersoon:
Kathleen Hawk
Clearview PR Associates
+1 212.966.9397
(kathleen@clearviewpr.com)

20 jun 02 16:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie