Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PDV wijzigt opzet diervoedercontrole

Datum nieuwsfeit: 20-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Productschap Diervoeder

20/06/2002

PDV wijzigt opzet diervoedercontrole

Het Productschap Diervoeder (PDV) is voornemens de opzet van de diervoedercontrole te herzien, waardoor beleid en uitvoering worden gescheiden. Diervoederbedrijven kunnen hierdoor in de toekomst verschillende geaccrediteerde instellingen inschakelen voor de GMP+-certificatie. Het Productschap blijft in de veranderde opzet verantwoordelijk voor het beheer van de kwaliteitsregeling en het vaststellen van het controlebeleid.

De gewijzigde opzet komt voort uit de wens van het bedrijfsleven om kwaliteitsmanagement te kunnen plaatsen in een breder ketenverband. Een toenemend aantal diervoederproducenten heeft behoefte om de GMP+-certificering te combineren met certificering van andere kwaliteitssystemen. Daarnaast speelt mee dat toenemende buitenlandse deelname aan de GMP+-regeling ook tot aanpassing van de uitvoering van de controle en certificatie noopt. Om de verwachte toestroom van certificatieverzoeken goed op te kunnen vangen, biedt de herziene opzet geaccrediteerde instellingen de mogelijkheid inspecties uit te voeren. Deze instellingen dienen te voldoen aan nader vast te stellen criteria.

In het najaar beslist het Productschap Diervoeder definitief over de gewijzigde opzet, nadat onder meer de sociale en financiële gevolgen in kaart zijn gebracht. Daarnaast stelt het PDV als voorwaarde voor de beoogde wijziging dat de kwaliteit van de controle en certificatie gelijkwaardig is aan de huidige situatie. Bovendien moeten er voldoende certificatie-instellingen deelnemen aan de controle- en certificatieopzet, om voldoende marktwerking te kunnen waarborgen. Het productschap gaat er vanuit dat de certificatie-instellingen medewerkers van de huidige Keuringsdienst Diervoedersector overnemen. Verder dient afstemming plaats te vinden met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De gewijzigde controle- en certificatieopzet moet uiterlijk begin 2003 voltooid zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie