Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Imtech neemt Vimek over

Datum nieuwsfeit: 20-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Imtech NV
Zoek soortgelijke berichten

Imtech NV

Imtech Persbericht

20 juni 2002

Imtech neemt Vimek over

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) neemt Vimek B.V.uit Leeuwarden over. De overnamesom bedraagt vijf keer de verwachte EBIT over 2002 en wordt in contanten voldaan. Vimek zal direct positief bijdragen aan de winst per aandeel.

Vimek is een kwalitatief hoogwaardige specialist in engineering, installatie en onderhoud voor procesapparatuur in de procesindustrie. De onderneming is actief in Nederland en Duitsland met een concentratie van activiteiten in de
voedingsmiddelenindustrie. Met 26 medewerkers realiseert Vimek een omzet van circa 3 miljoen euro op jaarbasis.

Imtech bezit in de industrie een toonaangevende positie op het gebied van elektrotechniek, instrumentatie, proces- en productieautomatisering. Op het gebied van industriële werktuigbouw is Imtech gespecialiseerd in het brede terrein van lucht- en klimaatbehandeling. Het beleid van Imtech is gericht op het versterken van de werktuigbouwkundige competentie van procesapparatuur, regelkleppen, afsluiters en rotating equipment. Met de overname van Vimek wordt deze competentie versterkt. Vorig jaar nam Imtech al de industriële werktuigbouwkundige onderhoudsspecialist Ravebo in de Botlek over (130 medewerkers, omzet: 11 miljoen euro op jaarbasis). Met beide overnames is Imtech beter in staat om complete multidisciplinaire projecten in de industrie (nieuwbouw en onderhoud) uit te voeren.

Vimek zal als zelfstandige organisatie worden ondergebracht bij Imtech Projects Noord-Oost, de vestiging Leeuwarden. De betrokken ondernemingsraden hebben positief advies gegeven. De SER en de vakbonden hebben met de overname ingestemd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie