Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voordracht raadsgriffier Alkmaar

Datum nieuwsfeit: 21-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Alkmaar


Voordracht raadsgriffier Alkmaar

Alkmaar - 21 juni 2002

Het presidium van de gemeenteraad draagt de heer A.P.A. Koolen (Sander) voor als de raadsgriffier van de gemeente Alkmaar. Op donderdag 27 juni aanstaande besluit de gemeenteraad van Alkmaar over deze voordracht.

Sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen is er wettelijk een duidelijke scheiding van verantwoordelijkheden tussen de gemeenteraad en het college van B&W geïntroduceerd. Ook wel bekend als het dualisme. Binnen het dualisme past tevens een scheiding van de verantwoordelijkheid voor de bestuursondersteuning van het college en de gemeenteraad. In het verleden werd deze taak voor zowel de raad als het college vervuld door de gemeentesecretaris. De gemeenteraad krijgt nu een eigen secretaris, de raadsgriffier, die de ondersteuning van de gemeenteraad zal verzorgen.

De heer Koolen heeft ruime ervaring met gemeentelijk beleid en ook specifiek met de gemeente Alkmaar. Zijn studie politieke wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Leiden heeft hij afgerond met een scriptie over gemeenten en buitenlands beleid. Ook heeft hij de opleiding Hoger Bestuursambtenaar met succes afgesloten. Later heeft de heer Koolen een postdoctorale studie Master of Public Management volbracht. In 1987 is de heer Koolen in dienst getreden bij de gemeente Zevenaar als economisch beleidsmedewerker. In deze functie hield hij zich onder andere bezig met bedrijfscontacten, werkgelegenheidsbeleid en arbeidsmarktbeleid.
In de periode 1990 tot 1994 was hij in dienst van de gemeente Zutphen in de functie ruimtelijk-economisch beleidsmedewerker. Onderdelen van zijn werkzaamheden waren het coördineren van de renovatie van de stationsomgeving in het kader van een stadsontwikkelingsproject, maar ook het opstellen van een nota sociaal economisch beleid en het coördineren van de gemeentelijke samenwerking in het stadsgewest Apeldoorn-Deventer-Zutphen.
Van 1994 tot 2001 heeft de heer Koolen gewerkt voor de gemeente Alkmaar in een tweetal functies. Hij was 4 jaar beleidscoördinator voor de sector bestuurszaken en vanaf 1998 als plaatsvervangend sectorhoofd bestuurszaken verantwoordelijk voor projecten als gemeentelijke grenscorrecties, het opstellen van de stadsvisie van Alkmaar en het Grote Stedenbeleid.
In 2001 heeft hij een nieuwe baan bij de provincie Zuid-Holland geaccepteerd. Tot heden is hij daar werkzaam als senior account-manager voor de afdeling Economische Zaken van de provincie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie