Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CAO akkoord woningcorporaties

Datum nieuwsfeit: 21-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Aedes
Zoek soortgelijke berichten

Aedes

CAO akkoord woningcorporaties

21 juni 2002

Op donderdagavond 20 juni is een principeakkoord afgesloten voor de CAO Woondiensten. De CAO heeft een looptijd van 2 jaar en kent een structurele loonstijging van 3,75 procent op 1 augustus 2002 en 3,5 procent op 1 juni 2003. Daarnaast is er een eenmalige uitkering van
1,5 procent op 1 augustus 2002. Verder zijn er afspraken gemaakt over de mogelijkheid voor woningcorporaties om eigen arbeidsvoorwaarden te regelen, een prestatieafhankelijke beloning en een cafetariamodel. Hiermee is een belangrijke stap gezet in het realiseren van een moderne, op de dynamiek bij de woningcorporaties afgestemde CAO voor 23.000 medewerkers.

Struikelpunt tot nu toe was de invoering van een nieuw loongebouw. Hierbij was verschil van mening over de salarislijn die moest worden gekozen. Afgesproken is dat er onderzoek wordt verricht naar de beloningssituatie in de sector waarbij met de uitkomsten hiervan gezamenlijk een nieuw loongebouw wordt ontwikkeld. Hierbij zijn wel financiële kaders gesteld waarbinnen de nieuwe loonstructuur moet passen.

Een doorbraak in de nieuwe CAO is de mogelijkheid voor corporaties om arbeidsvoorwaarden toe te snijden op de eigen situatie. Werkgevers kunnen eigen regelingen maken op het terrein van onder andere kinderopvang, ziektekostenpremie, buitengewoon verlof en specifieke vergoedingen. Eveneens zal een nieuw functiewaarderingssysteem voor de medewerkers worden ingevoerd. Het nieuwe systeem is minder star en waardeert ook vaardigheden als klantvriendelijkheid en een ondernemende houding. Ook is het voor het eerst mogelijk om de salarisaanpassing af te laten hangen van het functioneren van de medewerkers.

Werkgeversonderhandelaar Aedes is tevreden met het behaalde resultaat en zal het de komende weken voorleggen aan de bij haar aangesloten woningcorporaties.

reageer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie