Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groene kaart voor aanhangwagens

Datum nieuwsfeit: 21-06-2002
Bron: Verbond van Verzekeraars
Zoek soortgelijke berichten

Verbond van Verzekeraars

Groene kaart voor aanhangwagens?

Mogen verzekeraars een extra, zelfstandige groene kaart afgeven voor aanhangwagens? Die vraag komt regelmatig binnen bij verzekeraars doordat de aansprakelijkheidswetgeving in sommige landen anders is vormgegeven dan in Nederland. Het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars heeft aangegeven dat verzekeraars het polisnummer van het trekkende voertuig wel op de groene kaart voor de aanhangwagen mogen vermelden, maar dat er geen zelfstandige groene kaart voor aanhangwagens kan worden afgegeven als er geen dekking is.

In sommige landen is de aansprakelijkheidswetgeving verdeeld over trekkend en getrokken voertuig. In de praktijk wordt de eigenaar van ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie