Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen over negeren diplomas allochtone medici

Datum nieuwsfeit: 21-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten

CDA

Vragen over negeren diplomas allochtone medici

De Tweede Kamerleden Gerda Verburg en Siem Buijs hebben aan de ministers Vermeend (Sociale Zaken & Werkgelegenheid) en Borst (Volksgezondheid) op donderdag 20 juni schriftelijke vragen gesteld over het negeren van diplomas van allochtone medici, terwijl er een tekort is aan autochtone medici en er als gevolg daarvan lange wachtlijsten in de medische zorg zijn.

De CDA-ers willen weten welke concrete stappen de ministers reeds hebben genomen of zullen nemen om ervoor te zorgen dat artsen en andere medici die over een verblijfsvergunnning beschikken de kans krijgen om hun diploma gewaardeerd en erkend te krijgen alsmede de kans om aanvullende opleiding in theorie en praktijk te doen. De vragenstellers zouden het ontoelaatbaar vinden dat zorgvuldigheid in de beoordeling van kunde en ervaring zouden vastlopen in stroperigheid en bureaucratie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie