Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gelijke tarieven grensoverschrijdende betalingen in euro's binnen eu

Datum nieuwsfeit: 21-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Financiën

Persbericht ministerraad
21 juni 2002

GELIJKE TARIEVEN GRENSOVERSCHRIJDENDE BETALINGEN IN EURO'S BINNEN EU

De ministerraad heeft op voorstel van minister Zalm van Financiën ingestemd met een aanpassing van de Wet grensoverschrijdende betalingen aan de Europese verordening. Op grond van deze verordening moeten de tarieven van grensoverschrijdende betalingsverrichtingen in euro's binnen de Europese Unie en die van binnenlandse betalingsverrichtingen gelijk zijn. Per 1 juli 2002 geldt dit voor pintransacties en per 1 juli 2003 voor overmakingen. Verder verplicht deze verordening banken om hun klanten beter te informeren over de kosten van betaaltransacties. Doel van de Europese verordening is om de consument actief te laten deelnemen aan de Europese markt en te laten profiteren van prijsdoorzichtigheid en keuzemogelijkheden die de Europese markt biedt.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 21.06.2002reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie