Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lastige wind op eerste dag van de finaleserie WK 49er

Datum nieuwsfeit: 21-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KNWV

DATUM: 21-6-2002

TOPSPORT - Lastige wind op eerste dag van de finaleserie WK 49er
---

Onder zeer wisselende windomstandigheden zijn op de eerste dag van de finale vier wedstrijden gevaren. Pieter Lantermans en Pim Nieuwenhuis wisten hier redelijk mee om te gaan en staan nu op een zevende plaats in het tussenklassement.

"Het regent," is de eerste opmerking van coach Jacco Koops na een lange zeildag. "De regen, de warmte en de wisselende wind maakten het varen vandaag lastig. Op de wedstrijdbaan kwamen
windrichtingverschillen voor van wel 35 graden. Ik ben wel tevreden met de resultaten van vandaag. Je ziet dat de jongens, die sinds april vorig jaar aan wedstrijden meedoen in deze klasse, af en toe nog wat ervaring missen op de teams die al jaren in de 49er bezig zijn." De eerste race werd afgesloten met een negende plek. In de tweede race werd het team twaalfde. "In deze race kwam het team van achter uit het veld goed naar voren, hebben veel boten ingehaald. Ook in de derde race moesten Pieter en Pim vanachter uit het veld komen, in die race kwamen ze niet verder dan een 15e plek en dat is behoorlijk aan de ruime kant," zo meent Jacco Koops. De vierde race werd met een keurige vijfde plek afgesloten.

Met 43 punten uit vier wedstrijden staan Pieter Lantermans en Pim Nieuwenhuis nu op een zevende plek, met nog zes wedstrijden te gaan. Na de vijfde race wordt het slechtste resultaat niet meegerekend en dan treden er behoorlijk veel veranderingen op in het klassement.

Uitslagen, na drie races in de finaleserie:

1. Iker Martinez/Xabi Fernandez ESP 24 punten

2. Alistair Richardson/Pete Greenheigh GBR 30 punten

3. Pietro Sibello/Gianfranco Sibello ITA 31 punten
7. Pieter Lantermans/Pim Nieuwenhuis NED 43 punten (9-12-15-5)

Laat meer artikelen zien over: KNWV Topsport
---

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Vlek ((pr@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie