Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KNMI-meetmast Cabauw wordt brandpunt klimaatonderzoek

Datum nieuwsfeit: 21-06-2002
Bron: Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut
Zoek soortgelijke berichten

Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

KNMI-meetmast Cabauw wordt brandpunt klimaatonderzoek

(Nieuwsoverzicht/ persbericht / links ) Het KNMI, de universiteiten van Delft, Wageningen en Eindhoven, ruimtevaartorganisatie ESA, TNO. RIVM en energieonderzoekscentrum ECN gaan hun krachten bundelen in een "nationaal observatorium van de atmosfeer. Dat observatorium komt in Cabauw (nabij Lopik) waar het KNMI beschikt over een ruim 200 meter hoge meetmast met een unieke diversiteit aan meetinstrumenten en technieken. Het samenwerkingsproject, waarbij zo'n 50 onderzoekers betrokken zijn, draagt de naam CESAR (Cabauw Experimental Site for Atmospheric Research). Het biedt een internationaal platform voor het testen van nieuwe meetmethoden, modellen en satellietmetingen. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie