Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandweer Zwijndrecht krijgt nieuw duikvoertuig

Datum nieuwsfeit: 21-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Zwijndrecht

Brandweer Zwijndrecht
krijgt nieuw duikvoertuig

De Zwijndrechtse Brandweer krijgt vrijdag 21 juni een nieuw regionaal duikvoertuig overhandigd. Het nieuwe voertuig is in nauwe samenwerking met de regionale brandweer ontwikkeld en gaat een functie vervullen voor waterongevallen in de regio Zuid Holland Zuid. Het oude voertuig was aan vervanging toe, omdat de duikmaterialen niet meer voldeden aan de eisen van deze tijd. Het duikteam van Zwijndrecht maakt onderdeel uit van drie teams uit de regio.

Het nieuwe voertuig van het merk mercedes, is voorzien van drie complete duiktoestellen. Daarnaast worden er nog drie duiktoestellen meegevoerd. De auto is voor zien van de modernste communicatie middelen, waardoor ten alle tijden tussen de duiker en de duikleider gecommuniceerd kan worden. De bemanning bestaat uit twee duikers, een duikleider, chauffeur tevens reserve duiker. Het duikteam van Zwijndrecht bestaat uit zeven duikers in opleiding en zeven volleerde duikers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie