Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 22-06-2002

Datum nieuwsfeit: 22-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 22-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 22 juni 2002

Dagelijkse berichten

Haren: auto tegen boom; dronken bestuurder
De politie kreeg vrijdagnacht de melding dat er bij de kruising van de Stationsweg en de Oosterweg in Haren een auto tegen de boom was aangereden. Dit bleek inderdaad het geval. Een 55-jarige automobilist uit Haren was op de kruising uit de bocht gevlogen en tegen de boom aangereden. Bij controle blies de man een promillage van 1.75. Hij kreeg een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Groningen: snoepende autokraker
Een 52-jarige man zonder vaste woonplaats werd vrijdagavond op aanwijzen van getuigen aangehouden op de Bosboom Toussaintlaan voor een inbraak in een auto. Getuigen zagen dat de man in een auto die geparkeerd stond aan de Merodelaan een zakje snoep had weggenomen. De autokraker bleek inderdaad het weggenomen zakje winegums in zijn bezit te hebben. Ook was hij in bezit van identiteitspapieren die niet van hem waren. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: gestolen papieren terug
Een 23-jarige vrouw uit Winschoten belde vrijdag met de politie dat zij telefonisch benaderd was door een man die haar gestolen identiteitspapieren kon terugbrengen. Hij wilde er dan wel een geldelijke vergoeding voor. De spullen waren in april van dit jaar uit een tas van de vrouw gestolen. Zij waarschuwde de politie die op de Grote Markt, waar de overdacht was afgesproken, een 43-jarige man uit Groningen voor heling aanhield. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: aanhouding voor baldadigheid
Een 24-jarige man uit Nijverdal gaf vrijdagnacht in de Kleine Peperstraat een Bruce Lee imitatie door een leeg flesje uit een vensterbank (op schouderhoogte) te trappen. Dit was iets te hoog voor hem gegrepen waarna hij met zijn hand het flesje raakt. Het flesje viel stuk op straat en de man kreeg een bon voor baldadigheid. Hij gaf een valse naam op en werd naar het bureau gebracht. Met twee bonnen op zak kon de karate-kid het bureau verlaten.

Groningen: wildplassers
Op de Nieuwstad stond vrijdagnacht een 38-jarige man uit Hoogezand tegen een gevel aan te plassen. De man weigerde aanvankelijk zijn naam op te geven. Hij kreeg uiteindelijk twee bonnen, voor het wildplassen en het niet opgeven van zijn naam na een vordering. Twee mannen van beide 30 jaar uit Nootdorp kregen voor het wildplassen op de Grote Markt een boete van 46 euro.

Groningen: aanhouding voor heling
In de Stoeldraaiersstraat werd vrijdagnacht een 42-jarige Stadjer aangehouden voor heling. De man fietste met in een tas twee volle treetjes met sportdrank. Hij had geen aannemelijke verklaring voor de herkomst van de frisdrank en werd aangehouden voor heling. Na verhoor is hij op vrije voeten gesteld met een proces-verbaal op zak.

Groningen: vernieling winkelruit
Surveillerende politieruiters zagen vrijdagnacht een 30-jarige vrouw uit Groningen met een kabelslot een ruit van een slijter aan het Akerkhof inslaan. De vrouw werd ingerekend en naar het bureau gebracht. Zij verklaarde honger te hebben en onderdak te zoeken. De vrouw is eerst ingesloten en wordt na verhoor op vrije voeten gesteld.

Groningen: automobilist bedreigd en mishandeld
Politieagenten zagen vrijdagavond op het Hoendiep hoe een bijrijder van een 31-jarige automobilist uit Berlijn de chauffeur sloeg en dat de bestuurder uit de auto wegvluchtte. De bijrijder, een 39-jarige man zonder vaste woonplaats, liep achter de chauffeur aan en bedreigde hem. Hij werd door de agenten aangehouden. De man was agressief en onder invloed van verdovende middelen. De Duitser vertelde dat de man op het Noorderstation plotsklaps bij hem in de auto was gestapt en hem geld probeerde afhandig te maken. Ook dwong hij hem te gaan rijden. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.

Hoogeznad: man (23) gooit ruit in bij basisschool Een getuige meldde vrijdagavond dat een 23-jarige man uit Foxhol een ruit van een school aan de Astronautenlaan in Hoogezand vernield had. De man werd bij zijn woning in Foxhol aangehouden. Gezien de geestelijke toestand van de man wordt de geestelijke hulpverlening ingeschakeld. Hij is eerst ingesloten.

Oude Pekela: aanrijding op rotonde
Een op de rotonde van de Raadhuislaan in Oude Pekela rijdende 52-jarige automobiliste uit Scheemda zag vrijdagmiddag een 56-jarige fietsende vrouw uit Oude Pekela over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de fietsster ten val kwam. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Winschoten: dronken bromfietser
Op de Vondellaan in Winschoten zagen agenten vrijdagnacht een bromfietser rijden met een passagier achterop die geen held droeg. De passagier kreeg een bon en bij de controle rook de 20-jarige bromfietser uit Vriescheloo naar alcohol. Hij moest blazen een scoorde
1.2 promille. De jongen kreeg een dagvaarding en een rijverbod.

Veendam: rijden onder invloed
Op de Geert Veenhuizenweg in Veendam werd vrijdagnacht een 31-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies op het bureau een promillage van 1.0. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

t Zandt: auto spontaan in de brand
Een 21-jarige automobiliste uit Loppersum kreeg de schrik van haar leven toen zij vrijdagmiddag plots rook onder het dashboard en motorkap zag komen. Zij bracht de auto op de Molenweg in t Zandt tot stilstand en verliet met haar passagiers het voertuig. De brandweer kwam ter plaatse voor bluswerkzaamheden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De wagen werd weggesleept door een berger.

Leek: automobilist onder invloed
Een 34-jarige man uit Sebaldeburen werd vrijdagmiddag in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.55 en kreeg een dagvaarding. Omdat het niet de eerste keer was dat de man onder invloed reed, afgelopen donderdag 20 juni was hij nog betrapt met 0.75 promille, werd in overleg met de officier van justitie zijn auto in beslag genomen. Vrijdagavond kwamen agenten in Leek er achter dat de auto die bij het bureau gestald stond was weggehaald. Zelf belde de Sebaldeburenaar korte tijd later met de politie om te melden dat de auto weer in zijn bezit was. Na middernacht werd hij dicht bij zijn woning met de auto aangetroffen. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar weigerde hij mee te werken aan de ademanalyse. Hij gedroeg zich agressief en is voor nader verhoor ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie