Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 23-06-2002

Datum nieuwsfeit: 23-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 23 juni 2002

Dagelijkse berichten

Ter Apel: illegaal taxivervoer
Op de Westerstraat in Ter Apel werd een 46-jarige man uit Stadskanaal staande gehouden omdat hij tegen betaling passagiers vervoerde. In de bestelwagen van de man zaten meerdere personen die voor een gering bedrag van Musselkanaal naar Ter Apel waren vervoerd. De chauffeur ontkent de personen tegen betaling te hebben vervoerd. De politie stelt een nader onderzoek tegen de snorder en hij krijgt een proces-verbaal.

Oude Pekela: aanrijding tussen fietser en automobilist Op de kruising van de Turfweg met de N 367 in Oude Pekela reed een 63-jarige fietser zaterdagmiddag bij de verkeerslichten door het rode licht. Hij kwam in botsing met een over de N 367 rijdende 25-jarige automobilist uit Veendam. De fietser werd met beenletsel en diverse kneuzingen naar het ziekenhuis in Winschoten gebracht.

Slochteren: ongeval met antieke tractoren
Tijdens een ingelaste pauze in een toertocht van antieke tractoren op het erf van een agrariër aan de Denemarken in Slochteren raakte een 38-jarige man uit Siddeburen zaterdagmiddag gewond. De man parkeerde zijn tractor en raakte beklemd aan de achterkant van zijn machine en een achter op rijdende tractor. Met vereende krachten kon de tractor worden weg geduwd en de onfortuinlijke man uit Siddeburen bevrijdt. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Stadskanaal: zwaar beschonken automobilist
Op de Emmastraat in Stadskanaal werd zaterdagavond een 46-jarige automobilist in zijn woonplaats gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies op het bureau een promillage van maar liefst 2.4 promille. Verdere bleek hij te rijden terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. De man krijgt een dagvaarding en een proces-verbaal.

Marum: auto in brand op parkeerplaats
De brandweer moest zaterdagnacht in actie komen voor een autobrand op een parkeerplaats aan de Kruisweg in Marum. Het vuur in de auto werd geblust en de wagen afgevoerd door een berger. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Onderdendam: auto te water; bestuurder onder invloed Een 21-jarige automobilist uit Groningen reed zaterdagnacht met zijn auto in het naastgelegen kanaal van de Warffumerweg in Onderdendam. Toen de politie arriveerde was de bestuurder en twee van zijn passagiers al uit het voertuig. Achter een nabijgelegen boerderij troffen de agenten de kletsnatte Stadjer aan die bekende gereden te hebben. Hij moest blazen en scoorde 1.25. De man krijgt een dagvaarding en een proces-verbaal. Een bergingsbedrijf haalde de auto uit het kanaal.

Stedum: berging van voetbalvereniging brand uit Een berging van de plaatselijke voetbalvereniging in Stedum aan de Bedumerweg brandde zaterdagnacht af. Een omwonende zag iets in brand staan bij het voetbalveld en zag dat afvalcontainers naast de berging in brand stonden. Het vuur sloeg over naar de berging die in korte tijd in vlammen opging. De brandweer verrichtte bluswerkzaamheden. De politie gaat uit van brandstichting en stelt een nader onderzoek in.

Appingedam: schade aan auto; rijden onder invloed De politie kreeg zaterdagnacht de melding dat er iemand tegen de stoeprand van de Farmsumerweg in Appingedam was gebotst en dronken in de auto zat. Ter plaatse troffen de agenten een 38-jarige automobilist uit Middelstum aan die in een auto zat met schade rechtsvoor en een lekke band. Vanwege gezondheidsproblemen kon de man de blaastest niet voltooien en werd een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs, die de man afgelopen vrijdag net weer had opgehaald na een ontzegging, werd ingevorderd.

Zandeweer: botsing tussen brommer en auto
Op de Onnemaweg in Zandeweer gleed een 18-jarige bromfietser uit Kantens zaterdagmiddag in een bocht onderuit en botste tegen een tegemoet komende 51-jarige automobilist ut Zandeweer aan. Beide bestuurders schokken kennelijk van elkaar en remden stevig. Hierbij gleed de bromfietser onderuit en kwam ten val. Hij is met vermoedelijk hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ook een bloedproef van hem afgenomen.

BERICHTEN STAD KOMEN IN DE LOOP VAN DE OCHTEND
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie