Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gastfamilies gezocht voor kinderen uit Tata

Datum nieuwsfeit: 23-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Alkmaar


13 maart 2002

Gastfamilies gezocht voor kinderen uit Tata

Voor de vijfde keer in successie wordt ook dit jaar in de vakantieperiode een groep Hongaarse kinderen uit onze zusterstad Tata uitgenodigd voor een vakantie van in Alkmaar en omgeving. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, die vanwege hun gezinssituatie niet op vakantie kunnen gaan. De kinderen komen uit kansarme gezinnen en krijgen in Alkmaar de gelegenheid om te genieten van een onbezorgde vakantie.

De eerste dagen is het altijd even wennen voor de kinderen en de gastgezinnen. Maar na enkele dagen komen ze los. Zij genieten volop van de gastvrijheid van de gastgezinnen en de gezelligheid met elkaar. Uiteraard staat de kaasmarkt op het programma evenals het kaasmuseum en een rondvaart. Ook brengen ze een bezoek aan Artis. Ze gaan zelf kaas maken bij Kaasboerderij Zeilzicht en aansluitend wordt de Museummolen in Schermerhorn met een bezoek vereerd. Op de laatste avond wordt de vakantie afgesloten met een barbecue en aansluitend disco met een mini play-back show.

Voor dit bezoek worden nog gastgezinnen gezocht. Het is niet noodzakelijk dat u zelf kinderen heeft. Ook senioren worden gevraagd te reageren, want de kinderen gaan graag bij 'opa en oma' logeren. Wie van 23 juni tot 6 juli 2002 zijn hart en huis wil open zetten voor deze kinderen kan contact opnemen met Hanneke Schrijen, tel. 072-5142124 ((hschrijen@alkmaar.nl)), Margreet van Wissen, tel. 072-5614563 of Jacqueline Lammerschaag, tel. 072-5612608.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie