Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reportage heiligverklaring in Rome

Datum nieuwsfeit: 23-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Omroep RKK
Zoek soortgelijke berichten

Omroep RKK


KRUISPUNT

Zondag, rond 22.18 uur, Nederland 1

Zondag 23 juni 2002

Zondag 16 juni 2002

Een reportage uit Rome waar een miljoen mensen de heiligverklaring bijwonen van de populairste volksheilige van Italie, pater Pio. Peter-Jan Margry, wetenschapper in volksreligiositeit en gefascineerd door pater Pio, is in Rome en licht dit bijzondere fenomeen toe.

Kruispunt brengt een dubbelportret van bisschop Muskens van Breda en Pierre Kartner. Zondag vieren ze samen een groot volksfeest op de Grote Markt van Breda. De bisschop is 40 jaar priester en Vader Abaraham is 40 jaar getrouwd.

---

Kruispunt wordt herhaald op maandag 17 juni, 11.20 uur, Nederland 1.

Presentatie: Leo Fijen

Wilt u reageren op de uitzending dan kunt u schrijven naar:

Redactie Kruispunt
postbus 23000
1202 EA
Hilversum
of: (kruispunt@kro.nl)

RKK/KRO's Kruispunt is een wekelijks programma met nieuws en achtergronden uit kerk en samenleving, gemaakt vanuit katholiek perspectief. Kruispunt is daarbij altijd op zoek naar het persoonlijke verhaal van mensen die in hun functie of levensgeschiedenis betrokken zijn bij het nieuws en daarover praten vanuit hun gelovige inspiratie. Kruispunt neemt in vorm en inhoud de tijd voor dat verhaal, kiest dus voor verdieping en brengt vaak niet meer dan een of twee onderwerpen per uitzending. Kruispunt zoekt dit avontuur niet alleen maar in het binnenland, maar ook in het buitenland en laat daarmee zien dat katholieken een wereldwijd engagement hebben. Kruispunt heeft het volgende motto: dichtbij de ander, dichtbij de gemeenschap.

Teletekstpagina 233: servicepagina van Kruispunt TV

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie