Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rapport tegen Heijmans wegens weigeren medewerking

Datum nieuwsfeit: 24-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Mededingingsautoriteit
Zoek soortgelijke berichten

Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa)

Persbericht 02-18

Den Haag, 24 juni 2002

NMa: rapport tegen Heijmans wegens weigeren medewerking

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft drie rapporten opgemaakt naar aanleiding van de weigering van de onderneming Heijmans Beton- en Waterbouw om mee te werken aan het verzoek van de NMa om bepaalde medewerkers te horen. Ook andere bouwondernemingen hebben de NMa bij het onderzoek op bepaalde onderdelen medewerking geweigerd. De NMa maakt ook naar aanleiding van deze weigeringen rapporten op.

De NMa deed het verzoek aan Heijmans Beton- en Waterbouw, een onderdeel van het Heijmans-concern, in het kader van het onderzoek naar mogelijke mededingingsbeperkende gedragingen bij de aanbesteding van de aanleg van de Noord-Zuid-metrolijn in Amsterdam. Heijmans wordt nu in de gelegenheid gesteld te reageren op de rapporten. Daarna stelt de directeur-generaal van de NMa definitief vast of een sanctie wordt opgelegd.

De NMa doet onderzoek naar overtredingen van de Mededingingswet in de bouwsector naar aanleiding van aanwijzingen uit de 'schaduwadministratie' van de heer A. Bos en verschillende andere aanknopingspunten. De gemeente Amsterdam heeft bij de NMa een klacht ingediend over de gang van zaken bij de aanbesteding van de Noord-Zuid-metrolijn.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie