Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 24-06-2002

Datum nieuwsfeit: 24-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 24-06-2002 3e persbericht 24 juni 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verkeerscontroles
Op de Geldropseweg is maandag tussen 16.30 en 17.15 uur een verkeerscontrole gehouden. Twee automobilisten werden bekeurd voor het niet handsfree bellen en 18 personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Op de Hoogstraat werden maandag tussen 17.30 en 18.30 uur tijdens een verkeerscontrole 27 personen bekeurd. Zij droegen geen autogordel.

Op de Tongelresestraat zijn maandag tijdens een verkeerscontrole zeven bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid is 66 km/u terwijl 50 km/u is toegestaan. Ook werden vier bromfietsers bekeurd voor het rijden zonder helm en kreeg een bromfietsers een bekeuring omdat zijn voertuig niet verzekerd was.

Eindhoven: Mishandeling
Op de Markt is maandag rond 12.30 uur een 32-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het gooien met asbakken en het slaan van een 37-jarige werknemer van een horecagelegenheid aan de Markt. De verdachte was kort voor zijn aanhouding een horecagelegenheid aan de Markt uit gezet omdat hij daar het personeel aan het uitschelden was. Buiten begon hij met asbakken te gooien en sloeg hij een werknemer. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Vals paspoort
In het Belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan is maandag rond 12.50 uur een 22-jarige man uit Ter Apel aangehouden. Hij wordt verdacht van het proberen te verkrijgen van een sofi-nummer met een vals paspoort. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Bankje vernield
Op de Galateastraat is maandag rond 13.00 uur een 14-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een bank in een speeltuin aan deze straat kort voor zijn aanhouding. Een getuige zag dit en waarschuwde de politie. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van diefstal fiets aangehouden Op de Begijnenhof is maandag rond 11.25 uur een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte werd op heterdaad betrapt door de politie toen hij daar een fiets probeerde weg te nemen. Bij de verdachte werden drie tangen en twee schroevendraaiers aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Biofilter en waterval gestolen
Vanaf een terrein van een bedrijf aan de Weg naar Bakel is afgelopen weekend een biofilter gestolen. Op 10 juni werd reeds een complete waterval met toebehoren vanaf het terrein weggenomen. De weggenomen spullen hebben een waarde van ruim 1400 Euro. Het is vooralsnog onbekend hoe de dader beide keren op het omheinde terrein is gekomen.

Helmond: Hennepkwekerij aangetroffen
Op de zolder van een woning aan het Overspoor heeft de politie maandag rond 11.45 uur een hennepkwekerij met 128 planten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De bewoners van het pand, een 54-jarige vrouw en een 44-jarige man, zijn aangehouden. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn zij naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Heikantseweg is maandag tussen 9.30 en 12.15 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden 466 voertuigen gecontroleerd, waarvan 36 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 129 km/u.

Op de Coenderberglaan is maandag tussen 13.30 en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 218 gecontroleerde voertuigen reden zeven bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 80 km/u.

Helmond: Verdachte aangehouden
Op de Molenstraat is maandag rond 17.00 uur een 29-jarige Pool aangehouden. Hij wordt verdacht van het verbranden van afval zonder vergunning of brandstichting. Op een achterplaats van een appartementengebouw aan de Molenstraat waren hout en pallets aan het branden. De brandweer doofde het vuur. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Best: Insluiper neemt GSMs, pasjes en geld weg
Uit een bedrijf aan de Sportlaan zijn maandag tussen 13.00 en 13.45 uur twee GSMs, pasjes en ongeveer 200 Euro weggenomen. De dader is het gebouw binnengeslopen om de spullen weg te nemen.

Bladel: Verkeerscontrole
Op de Bleijenhoek is maandag tussen 11.15 en 12.30 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden tien bekeuringen uitgedeeld. Negen voor het niet dragen van de autogordel en een voor het rijden met een bromfiets over de rijbaan waar dit niet is toegestaan.

Geldrop: Zakkenrollerij
In een winkel aan de Eindhovenseweg is maandag tussen 15.50 en 16.10 uur een 55-jarige vrouw uit Geldrop het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw had haar boodschappentas met daarin haar portemonnee aan de winkelwagen gehangen. Toen de vrouw bij de kassa kwam bemerkte ze dat haar portemonnee met ongeveer 120 Euro en enkele pasjes weg was.

Gemert: Verdachte van valse bommelding aangehouden Op het politiebureau aan de Komweg is maandag rond 16.40 uur een 13-jarige jongen uit Gemert aangehouden. De verdachte werd door een politieagent in burger op heterdaad betrapt toen hij op de Wijst met zijn GSM 112 belde met een bommelding. De GSM van de verdachte werd in beslag genomen. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Heeze: Aanhangwagen en houthakselmachine gestolen Uit een tuin behorende bij een woning aan de Ginderover is afgelopen weekend een aanhangwagen met het kenteken PZ-RJ-37 gestolen. Ook werd een houthakselmachine, die onder een afdak in de tuin stond, weggenomen. De dader is in de tuin gekomen door een poort open te breken.

Maarheeze: Ongeluk met twee gewonden
Op de A2, ter hoogte van hectometerpaal 182.7 richting Eindhoven, is maandag rond 13.20 uur een auto met twee inzittenden in de sloot beland. De 38-jarige bestuurster uit Tilburg is door nog onbekende oorzaak met haar auto van de snelweg geraakt. Zij en haar 48-jarige bijrijdster, eveneens uit Tilburg, raakten bekneld in het voertuig. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. De 38-jarige vrouw is overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg. De 48-jarige vrouw ligt in het MMC in Veldhoven. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeluk. Getuigen van het ongeluk worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Mierlo: Verdachte van woninginbraak aangehouden Na een melding van een inbraak in een woning aan de Prelaat Brantenstraat stelde de politie maandagmiddag een onderzoek in de omgeving in. Op de Willem Alexanderstraat kon rond 15.30 uur een 22-jarige verdachte uit Helmond worden aangehouden. Het is vooralsnog onbekend of er spullen uit de woning worden vermist. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Oostelbeers: Grasmaaier gestolen
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Lindeakkers is tussen zondag 2.00 uur en maandag 9.00 uur een grasmaaier gestolen. De schuur was niet op slot.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie