Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bezoek burgemeester Wassenaar aan 100 jarige vrouw

Datum nieuwsfeit: 24-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Wassenaar
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Wassenaar

Veelgestelde vragen

Bezoek burgemeester aan 100 jarige Mevrouw C.L.M. van Erp - Ardankmaandag 24 juni 2002
17-06-2002

Op maandag 24 juni om11.00 uur a.s. zal de burgemeester mr. J.H.A. van den Muijsenberg een bezoek brengen bij de 100 jarige mevrouw C.L.M. van Erp Ardank.

Mevrouw Van Erp (Cor) werd op 24 juni 1902 geboren in Breda als oudste dochter van een kruideniersechtpaar. Zij kreeg nog drie broers en een zus. Zij heeft in Breda de middelbare handelsschool doorlopen. Op haar zeventiende is mevrouw van Erp naar Den Haag verhuisd met haar familie. Haar ouders begonnen toen in Den Haag een kruidenierszaak. Zij zelf ging toen werken bij de Giro, afdeling boekhouding.

Zij ontmoette in die tijd haar man en met hem is zij op 10 mei 1921 getrouwd. Zij is op een half jaar na 60 jaar met hem getrouwd geweest. Hun drie kinderen zijn inmiddels 79, 78 en 75 jaar oud. Zij heeft 8 kleinkinderen en 13 achterkleinkinderen, waarvan de oudste 21 is en de jongste 3. Onlangs is het eerste achterachterkleinkind (Sam) geboren en zij is dus nu betovergrootmoeder.

Tijdens de oorlog heeft zij aan ontelbare onderduikers onderdak gegeven. Zij is altijd graag bezig, heeft veel kleding gemaakt en daarnaast breide en borduurde zij graag. Het borduren doet zij nog steeds en zij heeft inmiddels heel veel mooie en fijne dingen gemaakt.

Zij ging veel op reis omdat zij dat heerlijk vond. Haar laatste reis een tocht langs de Rijn naar Zwitserland maakte zij toen zij 92 jaar oud was. Nu zijn deze reizen korte uitstapjes geworden en daar is zij altijd voor te vinden. Onlangs is zij nog naar Madurodam geweest. Een etentje bij de kleinkinderen vindt zij altijd heel gezellig en een borreltje is dan niet te versmaden.

Mevrouw zegt zelf vaak dat zij in de vorige eeuw de hele wereld heeft zien veranderen o.a. de opkomst van de technologie. Mevrouw leest iedere dag de Haagsche Courant en kan over ieder onderwerp meepraten. De laatste tijd wordt het lopen wat minder, maar in haar kamer kan zij nog goed uit de voeten.

Sedert haar 92ste woont zij in Huize Willibrord. Dit bevalt haar uitstekend zij is dankbaar voor de goede verzorging en heeft hier inmiddels een aantal nieuwe vriendinnen gemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie