Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grote internationale belangstelling voor conferentie over zorg en we..

Datum nieuwsfeit: 24-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Persberichten :

Grote internationale belangstelling voor conferentie over zorg en welzijn

ICSW Conferentie - 24 tot en met 28 juni in Rotterdam

19 juni 2002

Meer dan zeshonderd vertegenwoordigers van organisaties uit alle werelddelen komen volgende week naar Rotterdam voor de tweejaarlijkse ICSW-conferentie. Het thema van deze conferentie van de International Council on Social Welfare is Bridging the gap. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting, de kloof tussen arm en rijk en de problemen die de internationale migratiestromen met zich meebrengen. De conferentie vindt van 24 tot en met 27 juni plaats in Congresgebouw De Doelen in Rotterdam. Vrijdag 28 juni bezoeken de deelnemers een groot aantal projecten in Nederland die een directe relatie hebben met het congresthema. De organisatie van de conferentie is in handen van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW). De ICSW, waarvan vele honderden organisaties wereldwijd lid zijn, heeft de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting als missie.

Uitgaande van het congresthema Bridging the gap zullen de congresdeelnemers met elkaar proberen oplossingen te vinden om de kloof tussen rijkdom en armoede, tussen mondiaal en lokaal beleid en tussen verschillende werelddelen te overbruggen. Ze doen dat in drie plenaire sessies, negen symposia en een zestigtal workshops. Op deze manier wordt de conferentie een unieke mogelijkheid voor wetenschappers, beleidsmakers en uitvoerders van sociaal beleid om kennis en ervaring uit te wisselen.

De lijst van sprekers tijdens de verschillende bijeenkomsten maakt duidelijk dat de deelnemers kunnen rekenen op een rijk geschakeerd palet aan meningen en visies. Het beleid van
regeringsvertegenwoordigers

- onder wie de Nederlandse demissionaire minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Els Borst - kan worden afgezet tegen de aanpak van onafhankelijke organisaties, zoals Artsen zonder Grenzen.

China, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika, Nepal, de Fiji-eilanden, Senegal en India zijn maar enkele van de landen waaruit sprekers speciaal voor deze conferentie naar Rotterdam komen. De spreiding van de deelnemers aan de conferentie is zo mogelijk nog groter. Ze zijn afkomstig uit Azië, Australië / Nieuw-Zeeland, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Europa.

De onderwerpen die in de plenaire sessies aan de orde zullen komen zijn globalisering, de positie van non-gouvernementele organisaties (NGO's) en de financiering van ontwikkelingen in de Derde Wereld. Tijdens de symposia gaat het onder meer over kwetsbare groepen zoals jongeren, ouderen en onvolledige gezinnen, migratie, de effecten van digitalisering, armoede en de verantwoordelijkheid van het bedrijfsleven voor sociaal-culturele ontwikkelingen in de samenleving.

Op de website www.nizw.nl/icsw2002 is meer informatie over het congres te vinden.

Laatste update: 19 juni 2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie