Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht 24-06-2002

Datum nieuwsfeit: 24-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-06-2002 Persberichten districten Stad Utrecht, 10.15 uur

Onenigheid op Janskerkhof

UTRECHT- Zondagochtend om 03.15 uur vond er op Janskerkhof onenigheid plaats tussen een kleine groep personen. De ene groep, drie mannen en een vrouw, verklaarden dat een van de mannen net in de rug was getrapt door een andere man met twee van zijn vrienden. Hierna ontstond er een vechtpartij. Net voordat de politie arriveerde waren de drie mannen weggelopen. De andere groep wilde naar het station om de nachtbus te nemen, maar durfden dit niet meer, omdat de ruziezoekers ook in deze richting vertrokken waren. Tijdens het gesprek met de politie kwam de groep terug, hierdoor konden twee 20-jarige mannen uit Utrecht worden aangehouden. De derde man werd niet aangehouden, omdat hij probeerde de boel te sussen. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau.

Klap in gezicht

UTRECHT- Zondagochtend omstreeks 02.45 uur vond er op de Hardebollenstraat een vechtpartij plaats. Een 25-jarige man uit Amersfoort en een 18-jarige man uit Leusden reden op een scooter op de Hardebollenstraat, toen ze ter hoogte van de Voorstraat werden tegengehouden. Hierbij kreeg de 18-jarige zonder aanleiding een klap in het gezicht van een 19-jarige man uit Utrecht. Hierdoor ontstond een vechtpartij. De 19-jarige probeerde de sleutels van de scooter weg te nemen. De 19-jarige is door de politie meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Man botst tegen verkeerslicht

UTRECHT- Een 20-jarige man uit Utrecht botste zondagochtend omstreeks 05.45 uur op de Croeselaan tegen een verkeerslicht. De man wilde vanaf de Croeselaan de Van Zijstweg inslaan en moest hierbij uitwijken, omdat er drie jongens op de weg stonden. Hierdoor botste hij tegen het verkeerslicht. De auto werd weggetakeld.

Aanrijding met letsel

UTRECHT- Zondagochtend omstreeks 06.00 uur zagen surveillerende agenten op de Rijksweg A28 een personenauto in de tussenberm staan. De 37-jarige bestuurder uit Den Bosch lag naast de auto op de grond. De bestuurder bleek aanspreekbaar te zijn, maar wist zich niets van het voorval te herinneren. Later verklaarde de man door vermoeidheid in de rechterberm te zijn gekomen en vervolgens door naar links te sturen tegen de vangrail is gereden, waarna de auto weer naar rechts schoof en daar in de berm tot stilstand kwam. De man werd overgebracht naar het UMC. Het voertuig werd weggesleept. Later verklaarde de man in zijn auto te zijn gestapt en door vermoeidheid in de rechterberm terecht te zijn gekomen.

Streetrace voorkomen
UTRECHT- Op zondagmiddag en avond was de politie extra alert met het doel om te voorkomen dat er een streetrace zou worden gehouden in de politieregio Utrecht. Door een groot aantal motoragenten en onopvallende politieautos werd er in de regio toezicht gehouden.

In totaal werd 1 rijbewijs ingevorderd en 2 autos werden inbeslaggenomen voor technisch onderzoek. Er werden 150 bekeuringen uitgeschreven voor oa. het niet dragen van de autogordel, rijden met te hoge snelheid en het niet bij zich hebben van de autopapieren. Zondagavond verzamelden zich ongeveer 60 autos op de Isotopenweg om vermoedelijk een race te gaan houden. Toen de racers zagen dat er extra politietoezicht was reden ze naar Soesterberg. Ook op deze locatie was de politie aanwezig en kon voorkomen dat er een race gehouden zou worden. De groep ging vervolgens weer naar de Isotopenweg en de Wetering waar ook weer veel politietoezicht aanwezig was en hier dus ook geen race kon worden gehouden. Omstreeks 23.00 uur keerde de streetracers weer huiswaarts.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie