Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opnieuw acties tegen illegale straatraces in Limburg

Datum nieuwsfeit: 24-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Noord, plaats: Veno 24-06-2002
Opnieuw acties tegen illegale straatraces

VENLO Opnieuw heeft de politie Limburg-Noord actie gevoerd tegen illegale straatracers. Daarbij zijn zondagavond op de A73 diverse automobilisten betrapt bij hun activiteiten. Eén van hen is gefotografeerd met een snelheid van 201 km/u.

Een andere verdachte die 208 km/u reed, een 23-jarige man uit Nijmegen, kon ter plaatse worden aangehouden. Zijn auto is inbeslaggenomen en zijn rijbewijs ingevorderd. De man behoort overigens niet tot de straatracers.

Al vroeg in de avond werd duidelijk dat grote groepen automobilisten zich verzamelden op verschillende plaatsen in Noord Limburg. Zowel in Venlo, Blerick, Sevenum als Venray kwamen straatracers op verschillende locaties bij elkaar. De politie was daar op bedacht en had 45 medewerkers paraat. Ook een officier van justitie was tijdens de controles permanent beschikbaar. Met zowel opvallende als onopvallende autos en motoren zijn de racers geobserveerd. Daarbij zijn ook verschillende radarsnelheidsautos gebruikt die op strategische plaatsen snelheidsmetingen hielden.

In totaal zijn er enkele duizenden voertuigen gecontroleerd, waarvan er 905 te hard reden. De hoogste snelheden zijn gemeten op de A67 (184 km/u) en op de A73 (201 km/u).

De politie heeft sterk de indruk dat er weinig echt geraced is, maar dat de racers voornamelijk van plaats naar plaats gereden zijn. Waarbij overigens wel vaak (veel) te hard is gereden. Door de verhoogde politie-activiteit is er van racen nauwelijks iets terechtgekomen. In totaal zijn van 5 automobilisten die daadwerkelijk aan het racen waren de kentekens en voertuiggegevens genoteerd. In een verder onderzoek zullen zij worden gehoord.

Tot slot zijn er 3 automobilisten bekeurd die teveel gedronken hadden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie