Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bordeelhouders aangehouden voor betrokkenheid mensenhandel

Datum nieuwsfeit: 25-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

Bordeelhouders aangehouden voor betrokkenheid mensenhandel

Datum: 25/6/2002
Auteur: Manon Erkens

BERGEN OP ZOOM/OSSENDRECHT De politie heeft op 25 juni drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij mensenhandel en mensensmokkel. Het gaat om eigenaars en beheerders van sexclubs in Bergen op Zoom en Ossendrecht. Het betreft de 30-jarige H.S. uit Ossendrecht, de 59-jarige H.B. uit Roosendaal en de 53-jarige W.V. uit Putte. Ze worden er van verdacht willens en wetens meisjes te hebben besteld of te hebben afgenomen van een internationale groepering die zich bezig houdt met vrouwenhandel.

De groepering ronselde soms onder valse voorwendselen meisjes in Oost-Europa en bracht hen naar Antwerpen. Daarna werden ze gedwongen om in de prostitutie te werken, onder andere in sexclubs in de grensstreek met België.

De zaak kwam aan het rollen door de aangifte van een vrouw, in december 2001. Zij zou door een criminele organisatie zijn gedwongen om in de prostitutie te werken. De Divisie Recherche heeft hier de afgelopen maanden verder onderzoek naar gedaan. Dit gebeurde in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, de politie in Zeeland en de Belgische Federale Politie. Op 17 juni hielden de Belgische collegas al de twee hoofdverdachten aan in Antwerpen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie