Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kijk Uit - Krijn Giezen in Kröller-Müller

Datum nieuwsfeit: 25-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Kröller-Müller Museum
Zoek soortgelijke berichten

Kröller-Müller Museum


persbericht

Kijk Uit- Krijn Giezen 1 juni t/m 25 augustus 2002

`Kijk Uit, een ongewone wandeling door de beeldentuin, 1986-2002' van Krijn Giezen. Deze tussentijdse presentatie bestaat uit een maquette en werktekeningen van `Kijk Uit' en een projectie van het uitzicht.

Krijn Giezen beschrijft zijn project als volgt: `Vanaf het hertengewei (1928) van John Raedecker wordt de bestaande zichtlijn voortgezet door treden op de Fransche berg die tot boven de boomkruinen gaan. Uitkijken over de wijde omgeving. Het hoogste punt van De Hoge Veluwe kan lichamelijk en zintuiglijk ervaren worden. Ook zullen er videobeelden van het uitzicht te zien zijn. Betonnen treden worden in het zand gelegd tot op de top van de berg. Daarna volgt een rechte houten trap die opgaat in de begroeiing en op het hoogste punt net boven de boomkruinen uitsteekt. De trap wordt uitgevoerd in gerecycled hardhout van de Nederlandse kustverdediging. Beginnend bij het hertengewei is de lengte van de wandeling 250 meter. De trap is 80 meter lang.' Het werk is in afwachting van uitvoering.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie