Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Seminar ontwikkeling Chinese agrarische sector met hulp van Nederland

Datum nieuwsfeit: 25-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Productschap Tuinbouw
Zoek soortgelijke berichten

Productschap Tuinbouw

Ontwikkeling Chinese agrarische sector met hulp van Nederland?

De ontwikkelingen in de land- en tuinbouw in de Volksrepubliek China gaan snel. Kan de Nederlandse agrisector hier een rol in spelen door samen te werken met Chinese bedrijven? Over dit onderwerp zullen de Chinese ambassadeur in ons land en de Nederlandse landbouwraad in Peking hun mening geven op een seminar in Zoetermeer.

De land- en tuinbouw in China staat nog in de kinderschoenen, maar ontwikkelt zich rap. Nederland is op het gebied van ontwikkeling en kennis in de agrarische sector koploper in de wereld. De Chinese ambassadeur in Nederland, de heer Zhu Zushou, zal op het seminar uiteenzetten wat de mogelijkheden voor samenwerking zijn tussen beide landen. Ook ir. Pieter Gooren, landbouwraad in Peking geeft zijn mening over dit onderwerp. Jaap van der Veen, voorzitter van het Productschap Tuinbouw, zal het seminar leiden.

Na de inleidingen is er gelegenheid om vragen te stellen aan de beide sprekers. De bijeenkomst wordt gehouden op 25 juni aanstaande bij het Productschap Tuinbouw, Louis Pasteurlaan 6 te Zoetermeer. Om half drie is de ontvangst. Tegen half vijf is het officiële gedeelte afgelopen en wordt de deelnemers nog een hapje en drankje aangeboden.

De organisatie is in handen van AMPEK (Agrarisch Comité Nederland-China) in samenwerking met het ministerie van landbouw (LNV) en de China Kamer NCH. Leden van AMPEK en China Kamer NCH kunnen het seminar gratis bijwonen, anderen betalen 60,-. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Mirjam den Hollander van het Productschap Tuinbouw, telefoon 079-3470702 of e-mail (m.denhollander@tuinbouw.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie