Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mitiska - Carpetland gaat een alliantie aan met Carpetright

Datum nieuwsfeit: 25-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten - 25/06/2002

Mitiska - Carpetland gaat een alliantie aan met Carpetright (VK) voor haar operaties in de Benelux

Ternat, 25 juni 2002 Mitiska, de beursgenoteerde participatiemaatschappij actief in de gespecialiseerde detailhandel, kondigt vandaag aan dat haar dochter Interiors for Europe nv (IFE) een joint venture heeft ondertekend met de Engelse beursgenoteerde tapijtendetailhandelaar Carpetright, waarbij deze laatste 50% van de operaties in België, Nederland en Luxemburg heeft verworven.

De transactie heeft betrekking op 61 vestigingen in Nederland en 31 in België en Luxemburg. In het kader van deze transactie neemt Carpetright ook 100% van het Belgische en Nederlandse onroerend goed van Carpetland nv over. Carpetright, de belangrijkste tapijtendetailhandelaar in het Verenigd Koninkrijk, baat 347 verkooppunten uit. Carpetright, die vandaag haar resultaten aankondigt, heeft een omzet van 361,5 miljoen pond en een nettowinst van 36,4 miljoen pond gerealiseerd. Deze nieuwe samenwerking zal voor de operaties in de Benelux een aanzienlijk groeipotentieel met zich meebrengen en is een aanzet voor expansie in Europa. De gezamenlijke ervaring van Carpetright en IFE zal de expansie van Carpetland in Europa ondersteunen. De financiële middelen (tussen 45 en 50 miljoen EUR) die in het kader van deze transactie worden verkregen, zullen voornamelijk aangewend worden ter versteviging van de financiële structuur van de onderliggende bedrijven. De operaties in Frankrijk en Zwitserland zullen afzonderlijk verder beheerd worden door Interiors for Europe en zullen overigens voordeel halen uit de gezamenlijke aankoopkracht, het snijcentrum en de IT-systemen die Carpetright ter beschikking stelt. Deze operaties zouden later ook het voorwerp kunnen uitmaken van een transactie.

Bron: Mitiska
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie