Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mercedes C-klasse scoort maximale vijf sterren bij Euro NCAP

Datum nieuwsfeit: 25-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AutoRai

25-6-2002

Mercedes C-klasse scoort maximale vijf sterren bij Euro NCAP test

Voor de tweede maal heeft het Europese botsproeven instituut Euro NCAP een auto beloond met de maximale score van vijf sterren. Dit keer is de Mercedes C-klasse die eer te beurt gevallen. De eerste auto die deze score haalde, was de Renault Laguna.

Onlangs zijn bij Euro NCAP botsproeven gedaan met de Audi A2, MINI, Opel Corsa, Range Rover, Opel Frontera, Jeep Cherokee, Honda CR-V, Mazda MX-5, Mercedes SLK, Honda S2000, Ford Mondeo, Opel Vectra, Jaguar X-type, Peugeot 607 en de Proton Impia. De C-klasse is de enige die vijf sterren haalde, de Jeep Cherokee, Opel Frontera en Proton Impia haalden er drie en de overige deelnemers scoorden vier sterren.

Ook vorig jaar werd de C-klasse op veiligheid getest. Toen kwam het model echter niet verder dan vier sterren. Sindsdien heeft Euro NCAP zich sterk gemaakt om fabrikanten er voor te laten zorgen dat inzittenden hun gordel dragen. Mercedes werd met vijf sterren beloond voor de werking van het waarschuwingssysteem, dat inmiddels in de C-klasse is geplaatst om de inzittenden daar aan te herinneren. De hierdoor toegekende twee extra punten brachten het totaal op 33, net voldoende voor de vijfde ster.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie