Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oktobermaand Kindermaand moet zondagmiddagen cultureel maken

Datum nieuwsfeit: 25-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Drenthe

Oktobermaand Kindermaand moet zondagmiddagen cultureel spetterend maken

Assen, 25 juni 2002
Persberichtnummer 02-068Op de zondagmiddagen in oktober opent een groot aantal Drentse culturele instellingen, van theater en muziekschool tot museum en galerie, gratis hun deuren speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar. Deze actie, die de naam 'Oktobermaand Kindermaand' meekreeg, heeft tot doel kinderen kennis te laten maken met kunst en cultuur. De instellingen laten daarmee tevens zien hoe rijk en bruisend het culturele leven in onze provincie is. Gedeputeerde Margriet Brink-Massier, de initiatiefnemer van Oktobermaand Kindermaand, is met onder meer Herinneringscentrum Kamp Westerbork, het Drents Archief, de Provinciale Bibliotheekcentrale, het Centrum Beeldende Kunst Drenthe en de schouwburgen begonnen met de voorbereidingen voor dit unieke project. Deze week krijgen de culturele organisaties die nog niet op de hoogte zijn van Oktobermaand Kindermaand een brief met het verzoek om ook hieraan deel te nemen.

Gedeputeerde Margriet Brink-Massier is erg tevreden over de enthousiaste wijze waarop de instellingen dit initiatief oppakken. "Ik liep al een tijdje rond met de vraag: 'Kinderen en cultuur: wat kan ik nog meer doen, naast de culturele activiteiten die wij als provincie al met de basisscholen ondernemen?' We organiseren bijvoorbeeld al de bezoeken aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork, het theater en het Drents Museum. Met deze activiteiten hopen we een goede, laagdrempelige aanvulling te bieden. Want wat is er leuker voor kinderen dan eens een kijkje achter de schermen te nemen van bijvoorbeeld een theater of een archief of achter de microfoon te kruipen van een lokale of regionale omroep? Kinderen zouden op deze middagen ook zelf kunst moeten kunnen maken. Van één ding ben ik zeker: van de zondagmiddagen in oktober zullen de culturele spetters in ieder geval afvliegen!"Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie