Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lancering site voor werkende moeders

Datum nieuwsfeit: 25-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MOTHERAFFAIRS B.V.

Lancering site voor werkende moeders

Motheraffairs maakt met gepaste trots melding van de onlangs gelanceerde site www.motheraffairs.nl. Via onze site willen wij (aanstaande) werkende moeders informatie en praktische steun bieden om een betere balans te vinden tussen werk en zorg.

De praktische steun die wij bieden zal bestaan uit:


-een oppas/c.q. gastouderdatabase. Met binnen de kaders maximale aandacht voor privacy en veiligheid wordt ouders de mogelijkheid geboden via een abonnement ons gastouder/oppasbestand online te raadplegen. Omdat kinderdagverblijven vaak geen plaats hebben, de leiding nogal eens wisselt en deskundigen van mening zijn dat 3 dagen per week op een kinderdagverblijf voor een kind onder de 1 jaar het maximum zou moeten zijn, verdient gastouderopvang vaak de voorkeur. Bestaande gastouderbureau's hebben naar ons idee drie nadelen: ze zijn duur (e 1500,- bemiddelingskosten is normaal), ze zijn niet flexibel (de tarieven liggen meestal vast) en ze zijn meestal slechts enkele uren per dag bereikbaar. Via onze 7 x 24 uur per week geopende database kunnen ouders tegen relatief geringe abonnementskosten contact leggen met ingeschreven gastouders, met wie ze vervolgens in vrijheid de voorwaarden verder kunnen uitonderhandelen. Daarnaast wordt aan vraagouders de mogelijkheden geboden om hun vraag naar kinderopvang te publiceren. Ook wordt aan vraagouders de mogelijkheid geboden om een zoekopdracht op maat te verstrekken. Motheraffairs is bekend bij dienst Welzijn Amsterdam, kinderinspectie, Boink en vele andere belangenorganisatie;


-een moedervriendelijke vacaturebank. Vijfenzeventig procent van alle aanstaande moeders zou graag willen werken, slechts 50% doet dat ook daadwerkelijk. Voor een belangrijk deel komt dat door een gebrek aan betaalbare kinderopvang, maar voor een ander deel door een gebrek aan vacatures die rekening houdt met de specifieke eisen die moeders stellen. Om bedrijven te stimuleren hierin verbetering aan te brengen hebben wij de eerste op moeders gerichte on-line vacaturebank opengesteld. Als bedrijven hier vacatures willen plaatsen wordt geëist dat in de vacature vermeld staat op welke manier aan de specifieke verlangens van moeders tegemoet wordt gekomen. Er moet dan melding gemaakt worden van deeltijdwerk, duobaan, thuiswerk, doorgroei- en opleidingsmogelijkheden bij deeltijdwerk, flexibele begin- en eindtijden of andere faciliterende voorwaarden. Ter stimulering zal Motheraffairs op haar website een top 100 van moedervriendelijke bedrijven publiceren, alsmede een lijst van moederonvriendelijke bedrijven. Bezoeksters van onze site kunnen hun negatieve ervaringen inbrengen, waarna de bedrijven om commentaar wordt gevraagd. Als er daadwerkelijk sprake is van slecht beleid, zal het bedrijf op de lijst van moederonvriendelijke bedrijven worden geplaatst.

De informatie op de site heeft betrekking op:


- moeder worden en wat daaraan vooraf gaat;
- opvoeding en ontwikkeling van de kinderen;
- kinderopvang (onder meer kwaliteit en financiële aspecten);
- gezond, efficiënt en succesvol werken.

De informatie op onze website is onder meer conform de nieuwste medische en pedagogische inzichten en gegarandeerd vrij van commerciële invloeden op de redactionele pagina's, hetgeen op internet nogal zeldzaam is.

Het platform brengt moeders bijeen en stelt hen in staat in een vertrouwde omgeving ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Cursus Verantwoorde kinderopvang
Ter bevordering van de kwaliteit in de kinderopvang zoals deze door Motheraffairs wordt gebracht is een online cursus ontwikkeld 'Verantwoorde kinderopvang'. Naast het volgen van deze cursus kan ook het examen online worden afgelegd. Hiermee is Motheraffairs de eerste in Nederland die deze unieke mogelijkheid aanbiedt en ouders hiermee in de gelegenheid stelt een gastouder of oppas te selecteren die geslaagd is voor een speciaal voor deze groep ontwikkelde cursus.

Momenteel zijn wij nog in het stadium van het werven van gastouders en vacatures. Ter ondersteuning van dit proces hebben wij besloten het informatieve gedeelte van onze site reeds openbaar te maken. Wij hopen dat u, door aandacht te besteden aan ons initiatief, mee wilt helpen aan het vergroten van de maatschappelijke integratie van moeders. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met ondergetekende. Met vriendelijke groeten,

Namens Motheraffairs,

René van der Hoek, directeur.

Motheraffairs B.V.
Jarmuiden 56B
1046 AE Amsterdam
Tel.: 020-4112883
Fax: 020-4110622
E-mail: (hoek@motheraffairs.nl)

25 jun 02 09:21

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie