Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vervoersmanagement kansrijk in Emmen

Datum nieuwsfeit: 26-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Emmen


---

Persbericht: Vervoersmanagement kansrijk in Emmen, 26 juni 2002

Doe-Het-Zelf-plan Vevoersmanagement
Vervoersmanagement kansrijk in Emmen

Eind vorig jaar heeft de gemeente Emmen in samenwerking met Vervoerscoördinatiecentrum Noord-Nederland (VCC) een Doe-Het-Zelf-plan Vervoersmanagent (DHZ-plan) ontwikkeld. Hiermee kunnen bedrijven zelf een vervoerplan maken. De resultaten bieden een handvat voor het verminderen van de verkeers- en vervoersproblematiek in Emmen-Centrum en het behoud van de bereikbaarheid van bedrijventerrein Bargermeer.

Met de uitkomsten streeft de gemeente Emmen ernaar om de niet-noodzakelijke automobiliteit in het centrum terug te dringen. Op deze manier wordt de parkeerdruk verminderd. Uit de resultaten blijkt dat het merendeel van de werkers, die met een auto naar het werk komen, in een straal van maximaal 10 km wonen. Voor deze afstand is het openbaar vervoer of de fiets een alternatief.

Extra parkeervergunning

Daarnaast wil de gemeente vervoersmanagement actief stimuleren door mogelijkheden te bieden om extra parkeervergunningen te kopen. Nu wordt alleen een vergunning verstrekt indien er geen parkeergelegenheid is op eigen terrein en de vergunning noodzakelijk is voor de bedrijfs- c.q. beroepsuitoefening. Tenslotte wordt dan een vergunning verstrekt voor een nabijgelegen parkeerterrein. Om vervoersmanagement bij bedrijven te stimuleren, kunnen zij een extra vergunning kopen. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden: · er een vervoersplan is, waarbij het uitgangspunt is dat personeel dat binnen een straal van max. 10 km van de werkplek woont, met de fiets komt. · het maximale aantal te kopen extra parkeervergunningen kan niet meer dan 5% van het totale personeelsbestand bedragen. De extra vergunningen worden alleen verstrekt voor de parkeerplaatsen Noord en Kerkhoflaan.

Parkeerterrein Noord

Het nieuwe parkeerterrein Noord op de kruising
Frieslandweg/Hondsrugweg is vanaf 1 juli gereed. Parkeerterrein Noord krijgt 360 verharde parkeerplaatsen en 400 onverharde parkeerplaatsen.De 400 onverharde plaatsen gaan open bij grote drukte. Op parkeerterrein Noord staan tijdelijk parkeerautomaten en geldt tijdelijk het tarief van 0,50 per 67 minuten, minimum inworp 0,10. Eind dit jaar wordt op de parkeerterreinen Noord en Willinkplein achteraf betaald parkeren ingevoerd. De parkeerautomaten worden vervangen door slagboominstallaties.

190 parkeervergunningen

Op parkeerterrein Noord worden 190 parkeervergunningen uitgegeven. Er wordt alleen een parkeervergunning verstrekt aan bewoners/bedrijven van nabijgelegen panden. De kosten van een parkeervergunning bedragen tijdelijk 70,79 per jaar of 5,90 per maand. Per 1 november 2002 worden de nieuwe tarieven voor parkeerterrein Noord vastgesteld.

Gratis parkeren

Uitgangspunt van het gemeentelijk beleid is betaald parkeren, maar zijn er ook gratis parkeerplaatsen. Bij parkeerterrein Kerkhoflaan is een nieuw parkeervak (ca. 200 parkeerplaatsen) aangelegd, speciaal voor werkenden in het centrum. Dit parkeervak blijft, ook na invoering van achteraf betaald parkeren op de Kerkhoflaan, gratis. Werkenden in het centrum kunnen verder onder meer gratis parkeren aan de Flintstraat, Vreding en Seinstraat


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie