Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meldcode kindermishandeling geeft artsen meer houvast

Datum nieuwsfeit: 26-06-2002
Bron: KNMG
Zoek soortgelijke berichten

KNMG

Meldcode kindermishandeling geeft artsen meer houvast

De Algemene Vergadering van de van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) heeft gisteren een Meldcode voor medici inzake kindermishandeling vastgesteld. De Meldcode werd ontwikkeld in samenwerking met de Vereniging voor Vertrouwensartsen inzake Kindermishandeling (VVAK). Bij de totstandkoming zijn vele medische wetenschappelijke verenigingen betrokken geweest en is een zorgvuldige stappenplan ontwikkeld. De Meldcode geeft artsen richtlijnen voor hun handelen wanneer zij in hun werk geconfronteerd worden met minderjarige patiëntjes die (vermoedelijk) het slachtoffer zijn of dreigen te worden van kindermishandeling. De Artsenfederatie KNMG biedt artsen met de Meldcode meer ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie