Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Visser bekeurd voor waterverontreiniging op het wad

Datum nieuwsfeit: 26-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: KLPD, plaats: Driebergen 26-06-2002
Visser bekeurd voor waterverontreiniging op het wad

De Waterpolitie Den Helder heeft afgelopen zaterdagmorgen de kapitein van een vissersschip bekeurd omdat hij op het wad onderhoudswerkzaamheden verrichte waarbij het oppervlaktewater werd verontreinigd.

De kapitein had zijn schip voor onderhoud op het wad laten droogvallen. Het onderwaterschip was met een hoge druk-spuit schoongespoten en van een nieuwe laag antifouling voorzien. Verder had hij de romp en de waterlijn met verf bijgewerkt. Al deze werkzaamheden heeft hij uitgevoerd zonder er voor te zorgen dat verf en oude verfresten niet in het water konden komen. In de omgeving en onder het schip lagen duidelijke sporen van alle verfkleuren die hij bij het onderhoud had gebruikt. Net voordat de zee de plaat weer terug nam, konden de verfbussen en de resten afplakband nog worden verwijderd. Voor de verfresten was het te laat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie