Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PPO toont proef met vroeg gerooide lelies voor najaarsdroogverkoop

Datum nieuwsfeit: 26-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Wageningen Universiteit

Persbericht

4 juni 2002, nr. 0209

PPO toont proef met vroeg gerooide lelies voor najaarsdroogverkoop

Op woensdagmiddag 26 juni tussen 15.00 en 16.00 uur kunnen geïnteresseerde bedrijven de resultaten bekijken van de najaarsopplanting van lelies. Het gaat om een demoproef van het Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO), Sector Bloembollen in Lisse.

De demoproef ligt op het proefveld aan de Heereweg in Lisse (richting Sassenheim, naast Tuincentrum Overvecht). Het proefveld is ook bereikbaar via de Achterweg.

De bollen voor de najaarsopplanting zijn vroeg gerooid (augustus) en vanaf oktober weer geplant. In de tussentijd waren de bollen na verwerking ingepakt in houtmot of Finn peat. Het voordeel van droogverkoop in het najaar van vroeg gerooide lelies is dat de bollen gelijk met de voorjaarsgewassen worden verhandeld. Bovendien kunnen ze evenals de tulp, hyacint en andere tuinbloeiers in het najaar worden geplant. Uit het onderzoek blijkt dat deze toepassing van lelies goed mogelijk is.
PPO gebruikte in het onderzoek 'Star Gazer', 'Vivaldi' en 'Snow Queen'.
Het verwerken en inpakken van de bollen in Finn peat of houtmot werd uitgevoerd door droogverkoopexporteur Van Bourgondiën te Lisse. De bollen werden bij PPO bewaard tot het planten.
Onderzoeker Hans Kok van het PPO Sector Bloembollen zal het onderzoek toelichten.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie