Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gedeputeerde Lokker loopt een dagdeel mee op agrarisch bedrijf

Datum nieuwsfeit: 26-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Utrecht

Persbericht

Stagebezoek en excursie tijdens Week van het Platteland

Gedeputeerde Lokker loopt een dagdeel mee op agrarisch bedrijf

21-06-2002
Gedeputeerde J.P.J. Lokker voor natuur en landbouw zal de Week van het Platteland aangrijpen voor een intensieve kennismaking met het boerenbedrijf. De gedeputeerde zal een korte stage lopen op de boerderij van de familie De Boer, Gagelweg 8 te Wilnis. Op 26 juni aanstaande zal de heer Lokker tussen 7.00 en 12.30 uur meehelpen bij de dagelijkse activiteiten. 's Middags zal de gedeputeerde op uitnodiging van GLTO Utrecht bezoeken afleggen aan een aantal agrarische bedrijven in de Gelderse Vallei. Deze excursie start om 13.30 uur in Woudenberg en duurt tot 17 uur. De pers is bij beide dagdelen van harte welkom.

De Week van het Platteland start op 21 juni en duurt tot en met 28 juni 2002. Het agrarische evenement dat overigens door het hele land plaatsvindt, wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden. Tijdens de Week van het Platteland is iedere Utrechtse burger welkom bij de boer. Doel is het publiek kennis te laten maken met het werk van de agrariër. Op 21 juni zullen bekende en minder bekende Utrechtenaren met de kippen op stok gaan: zij zullen overnachten in een tent bij de boer.

Het Utrechts Agrarisch Jongeren Kontakt zal de aandacht vestigen op de open-boerderijdagen met bijzondere stropoppen langs de wegen. Meer informatie over de verschillende activiteiten in deze week is te vinden op www.weekvanhetplatteland.nl.

Tijdens het bezoek aan de Gelderse Vallei komen thema's aan de orde als landbouwverbreding, biologische land- en tuinbouw, ecologische hoofdstructuur, reconstructie en het gemengd agrarisch bedrijf. Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 uur ontvangst en bezoek aan het bedrijf (melkkoeien en pluimvee) van de familie E.J. Wanner, Zuidbroek 18 te Woudenberg 14.15 uur korte rondrit in het gebied
14.45 uur bezoek aan het biologisch bedrijf van de familie J. en C. de Kruijff, Asschatterweg 233 te Leusden
15.30 uur korte rondrit in het gebied
16.00 uur bezoek aan de schaapskooi van familie G. van der Ee, Dashorsterweg 37 te Woudenberg waarna een discussie plaatsvindt 17.00 uur afsluiting

Meer informatie: Adelei van der Velden, telefoon 030-258 3325 of Adelei.van.der.Velden@Provincie-Utrecht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie