Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open Universiteit en Pentascope ontwikkelen masteropleiding

Datum nieuwsfeit: 26-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

OPEN UNIVERSITEIT NEDERLAND

Open Universiteit en Pentascope ontwikkelen masteropleiding

De Open Universiteit Nederland heeft in samenwerking met Pentascope de opleiding 'Professional Master of Implementation and Changemanagement' ontwikkeld. Deze masteropleiding is bedoeld voor mensen met een hbo- of wo-diploma, die in hun werkkring in aanraking komen met veranderingsprocessen.
Op woensdag 26 juni om 13.00 uur ondertekenen beide partijen de samenwerking op de Heerlense campus van de Open Universiteit. Namens Pentascope tekent de directeur, drs. Lambert Pater en namens de Open Universiteit tekent de rector magnificus prof. dr. ir. Fred Mulder.

Eigen praktijk centraal
Veel organisaties zijn bezig met verander- of verbetertrajecten. Opvallend is dat maar liefst zeventig procent van die veranderingsprocessen in Nederlandse organisaties niet leidt tot het gewenste resultaat, of voortijdig vastloopt. Het implementeren van veranderingen is dus meer dan veranderingen simpelweg invoeren. De masteropleiding Implementation and Changemanagement leert de deelnemers vaardigheden om oplossingen voor organisatieproblemen te vinden, maar ook om draagvlak en acceptatie voor verandering te krijgen. De praktijk van de deelnemers staat hierbij steeds centraal. Zodoende leren de deelnemers vaardigheden die ze onmiddellijk in hun eigen situatie kunnen toepassen.

Vrijheid in tijd en plaats
Deze masteropleiding van de Open Universiteit wordt aangeboden in samenwerking met de Haagse Hogeschool, Fontys Hogescholen (Eindhoven), Hogeschool Saxion (Enschede) en de Hogeschool Utrecht. Studiebijeenkomsten vinden ook in die steden plaats, maar worden alleen gehouden als ze echt nodig zijn. Studeren aan de Open Universiteit kenmerkt zich immers door de grote vrijheid die de student heeft om tijd, tempo en plaats te bepalen. Deze professional master vormt hierop geen uitzondering: veel studieonderdelen worden via internet aangeboden.
De opleiding duurt twee jaar en vraagt gemiddeld vijftien tot twintig uur studie per week. Aan bod komen onder meer: projectmanagement, strategisch veranderingsmanagement, probleemanalyse en onderzoek en adviesvaardigheden. Deelnemers die de opleiding met succes afronden, krijgen een wettelijk erkend diploma Master of Implementation and Changemanagement. Op korte termijn zal de Open Universiteit een bijzonder hoogleraar Implementation and Changemanagement benoemen.

Over de Open Universiteit Nederland
De Open Universiteit Nederland loopt voorop in de toepassing van nieuwe technologieën en onderwijskundige inzichten. Naast haar eigen wetenschappelijke opleidingen, ontwikkelt de Open Universiteit Nederland steeds meer opleidingen op maat voor en samen met bedrijven en instellingen. Meer informatie over de Open Universiteit is te vinden op: www.ou.nl

Over Pentascope
Pentascope is een bureau dat gespecialiseerd is in het implementeren van veranderingen in organisaties. Centraal in de aanpak staat het daadwerkelijk realiseren van de verandering, samen met de opdrachtgever. Aandacht voor medewerkers en hun werkwijze spelen hierbij een belangrijke rol.
Meer informatie over Pentascope is te vinden op: www.pentascope.nl

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met het Bureau bestuursondersteuning van de Open Universiteit Nederland, telefoon: 045-5762897.

25 jun 02 11:28

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie