Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dwangsom voor Transportbedrijf Kirkels in Weert

Datum nieuwsfeit: 26-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Limburg

Dwangsom voor Transportbedrijf Kirkels in Weert

Vanwege het op- en overslaan van afval op een manier die niet overeenstemt met de vergunning hebben Gedeputeerde Staten van Limburg besloten een dwangsom op te leggen aan Kirkels Transportbedrijf uit Weert. GS hebben het bedrijf hier al enkele malen op aangeschreven. Meer specifiek gaat het om de opslag van ongesorteerd afval in een bulkvak en in open containers en om de opslag van kunststofafval en plastic flacons achter de sorteerloods van het bedrijf aan de Lozerweg in Weert.

Kirkels is een bedrijf, dat zich bezighoudt met het op- en overslaan van bedrijfsafval, bouw- en sloopafval en bouwstoffen, het sorteren van bedrijfsafval en bouw- en sloopafval en de exploitatie van een milieustraat. Uit diverse controles is gebleken, dat de opslag van de afvalstoffen niet overeenstemt met de vergunning. Er zijn regelmatig klachten van omwonenden, onder meer over stank.

Gedeputeerde Staten hebben Kirkels gelast om de overtreding binnen zes weken na inwerkingtreding van ons besluit te beëindigen. Het bedrijf moet de foutief opgeslagen hoeveelheid afval en het achter de loods opgeslagen kunststof afval (totale hoeveelheid 3.000 m³) verwijderen en afvoeren naar een sorteerinrichting. Ook moet Kirkels voor het overige de opslag van afvalstoffen (qua soort, plaats/wijze en hoeveelheid) blijvend laten plaatsvinden conform de vergunning. Als de genoemde overtreding niet binnen de gestelde termijn is beëindigd, verbeurt Kirkels een dwangsom van 10.000,- per dag, tot een maximum van 260.000,-. Ook verbeurt Kirkels dwangsommen bij herhaling van de overtreding en/of verdere overtreding in relatie tot de opslag van afvalstoffen, tot een maximum van 260.000,-. Ten aanzien van dit laatste aspect is geen begunstigingstermijn opgenomen. Het bedrijf dient direct na inwerkingtreding van het besluit aan deze last te voldoen.
26-6-2002 10:41

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie