Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst B&W Enschede 26-06-2002

Datum nieuwsfeit: 26-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Enschede
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Enschede

B. en W.-bericht 2002- 24

Collegevergadering van dinsdag 25 juni 2002

Meer bestuurlijke draag- en daadkracht voor Netwerkstad.

B en W van Enschede zijn akkoord gegaan met een voorstel van de Stuurgroep Netwerkstad om een drietal afstemmingsberaden in te stellen: Ruimtelijk-fysiek, Economie-werk en Sociaal. Doel van deze beraden is ervoor te zorgen dat er meer politiek-bestuurlijk draagvlak voor de Netwerkstad komt. Daarnaast kan door deze opzet de afstemming per aandachtspunt veel beter ingevuld worden, zo is de verwachting. De namen van de drie afstemmingsberaden komen niet uit de lucht vallen; ze zijn gebaseerd op de kernverdeling die in het Grote Steden Beleid wordt aangehouden.
De gemeenten hebben het voorzitterschap van de afstemmingsberaden evenredig verdeeld. De gemeente Borne heeft laten weten geen behoefte te hebben aan het leveren van een voorzitter. De verdere basisbezetting van de afstemmingsberaden bestaat uit de respectievelijke portefeuillehouders van de Netwerkgemeenten. Regio Twente en Provincie Overijssel zullen op uitnodiging deelnemen aan de beraden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie