Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Akkoord ontwerp voor fietspaden Claudius Prinsenlaan Breda

Datum nieuwsfeit: 26-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Breda
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Breda

26-06-2002

Akkoord ontwerp voor fietspaden Claudius Prinsenlaan

Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met het definitief ontwerp om de fietspaden langs de Claudius Prinsenlaan te verbeteren. Het gaat om het gedeelte
van de Wilhelminasingel tot voorbij de zuidelijke rondweg. Met de Fietsersbond en de wijkraden heeft half mei overleg plaatsgevonden. De raad zal worden gevraagd om een uitvoeringskrediet beschikbaar te stellen van 927.426,--. De totale kosten bedragen ongeveer 1,4 miljoen euro waarvan de provincie een subsidie heeft toegezegd van bijna 400.000,--. Naar verwachting kan de uitvoering beginnen omstreeks oktober van dit najaar.

Comfortabel en veilig
Het beleid van de gemeente Breda is erop gericht het fietsverkeer te stimuleren door fietsverbindingen zo comfortabel en veilig mogelijk te maken. Daarom is door de gemeente al een aantal jaren geleden de wens uitgesproken om de fietspaden langs de Claudius Prinsenlaan te verbeteren, waarbij het met name gaat om het gedeelte buiten de Singel. Een belangrijk aspect hierbij is de ombouw van de bestaande fietspaden tot fietspaden voor twee richtingen fietsverkeer. Door het voor fietsers mogelijk te maken beide richtingen op te fietsen zonder over te steken, wordt de veiligheid verbeterd. Het fietspad krijgt hiervoor een breedte van 3,50 meter. Bovendien zal het geheel worden uitgevoerd in asfalt.

De Claudius Prinsenlaan maakt deel uit van de veel gebruikte fietsverbinding tussen het centrum van Breda en Bavel. Vorig jaar is het gedeelte binnen de Singel opnieuw aangelegd. Nu is het volgende gedeelte vanaf de Singel tot voorbij de zuidelijke rondweg aan de beurt. Aan de zuidwestzijde wordt het verbrede fietspad doorgetrokken tot aan de Mathenessestraat, zodat ook fietsers van en naar IJpelaar er in beide richtingen gebruik van kunnen maken. Aan de noordoostzijde wordt het fietspad doorgetrokken tot aan de Beukenlaan. Dit sluit aan op het gedeelte van de Beukenlaan tot aan de Zwijnsbergenstraat dat vorig jaar is verbreed. Het laatste gedeelte tot aan Bavel komt aan bod als er meer duidelijkheid is over de toekomstige ontsluiting van het gebied ten noordoosten van de Loevesteinstraat en over de toekomstige vormgeving van de kruising
Loevesteinstraat-Zwijnsbergenstraat.

Consultatie
Met de Fietsersbond en de wijkraden van omliggende wijken, heeft al overleg plaatsgevonden over de plannen rond de fietsvoorzieningen Claudius Prinsenlaan. Overigens was de Fietsersbond erg positief over het plan. Naar aanleiding van reacties tijdens de consultatie zijn geen grote veranderingen aan het plan aangebracht. Het verslag van de consultatie is inmiddels verstuurd aan alle bezoekers van de inloopbijeenkomst en aan alle betrokken wijkraden en de fietsersbond.

Breda, 26 juni 2002

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Gemeente Breda, Dienst Ruimtelijke ontwikkeling, Milieu en Economische zaken, afdeling Verkeer en Vervoer, de heer R. van der Pol, telefoon (076) 529 38 91.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie