Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer Nederlandse politie tegen drugssmokkel op Antillen

Datum nieuwsfeit: 26-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten

CDA

Rietkerk: meer Nederlandse politie ter bestrijding van drugssmokkel op Antillen inzetten

Tweede Kamerlid Theo Rietkerk heeft via een brief gevraagd om een overleg met minister Korthals (Justitie) over de bestrijding van de drugssmokkel op de Antillen. Volgens Rietkerk moet de Nederlandse regering meer Nederlandse recherche- en politiemensen op de Antillen inzetten, nu uit een brief van de Nederlandse Politiebond is gebleken dat de aanpak van de drugssmokkel op de Antillen volledig faalt.

Volgens de Politiebond beschikt de Antilliaanse politie en het Nederlandse politieteam op de Antillen over te weinig mensen en professionele apparatuur, boten en vliegtuigen. Bovendien zouden beide politiediensten elkaar tegenwerken. Uit interne notities zou bovendien blijken dat sommige authoriteiten op de Antillen geen prioriteit geven aan de drugsbestrijding, omdat de drugsdoorvoer onmisbaar is voor de Antilliaanse economie.

Theo Rietkerk merkt op dat, als gevolg van de aanhoudende drugssmokkel, het openbaar ministerie in Haarlem overspoeld dreigt te worden met bolletjesslikkers die vanaf Schiphol worden aangevoerd voor berechting. Rietkerk: Als je geen effectieve maatregelen bij de bron, dus op de Antillen zelf neemt, dan is het dweilen met de kraan open. De Rechtbank dreigt overbelast te raken."

Waarschijnlijk vindt het Kameroverleg met Korthals volgende week plaats.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie