Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: zelfinstructie even effectief als les mét docent

Datum nieuwsfeit: 27-06-2002
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Rijksuniversiteit Groningen

Zelfinstructie even effectief als les mét docent

Een zelfinstructiecursus voor studenten psychologie blijkt even goede studieresultaten op te leveren als dezelfde cursus onder volledige begeleiding van een docent. Dit stelt psycholoog Johanna Schönrock-Adema vast in haar promotieonderzoek. Zij ontwikkelde en evalueerde een zelfinstructieprogramma voor een training in professionele gespreksvaardigheden. Haar nieuwe onderwijsvorm draagt bij aan de wens van de overheid om het onderwijs te verbeteren met behulp van ICT en studenten meer zelfstandig te laten werken. Schönrock-Adema promoveert donderdag 27 juni 2002.

De training in professionele gespreksvaardigheden is een verplichte doctoraalcursus voor Groningse psychologiestudenten. Het ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie