Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kalkzandsteenfabrikant moet ontvlechten van Europese Commissie

Datum nieuwsfeit: 27-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

27-06-2002

Kalkzandsteenfabrikant CVK moet ontvlechten; CNV Steen en glas vreest voor werkgelegenheid

CNV Steen en glas is zeer teleurgesteld over het besluit van de Europese Commissie om het samengaan van de kalkzandsteenfabrikanten via een poolingovereenkomst in 1998 te verbieden. Deze overeenkomst kreeg eerder wel de goedkeuring van de kartelpolitie, de Nma, en wordt nu overruled door de Europese Commissie. De bond vreest dat hierdoor de werkgelegenheid bij de bedrijven in gevaar komt, zowel op het hoofdkantoor in Hilversum als in de productievestigingen.

Volgens de Europese Commissie is er op de Nederlandse bouwmarkt een machtspositie ontstaan voor de CVK en de Duitse moederonderneming Haniel en mede-eigenaar Cementbouw. Haniel nam eerder dit jaar ook gipsplatenfabrikant Fels en cellenbetonproducent Ytong over.

CNV Steen en glas vreest niet alleen voor de werkgelegenheid, maar ook voor het niveau van de arbeidsomstandigheden en het personeelsbeleid. Volgens bestuurder Gert-Jan den Besten "is het bedrijf juist goed bezig om de arbeidsomstandigheden en het personeelsbeleid te verbeteren. Door dit besluit zal de aandacht uitgaan naar de ontvlechting van de CVK en het bereiken van een goede uitgangspositie voor de ondernemingen.

Houten, 27 juni 2002

Nadere inlichtingen:

Gert-Jan den Besten (bestuurder CNV Steen en glas) 026 - 495 53 22
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241

Steen en glas is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie